Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden: Aşı olmak vatani bir görev

Biden: Aşı olmak vatani bir görev


ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da ülkede son dönemde hızla yayılan koronavirüsü (Covid-19) Omicron varyantı ve aşılamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Covid-19’u ‘çetin bir düşman’ olarak nitelendiren Başkan Biden, Omicron’un şu anda ABD’de baskın varyant olduğunu söyledi. Biden, son aylarda Covid-19 nedeniyle ölenlerin neredeyse hepsinin aşısız olduğunu belirterek “Aşı olan kişiler Covid-19’a yakalanabilir ancak aşı sizi ağır hastalanmaktan ve ölümden büyük oranda korur” ifadelerini kullandı.

‘AŞI OLMAK VATANİ BİR GÖREV’

Aşılanmanın ‘vatani bir görev’ olduğunu ifade eden Biden, “Ben 3. doz hatırlatma dozumu oldum. Eski Başkan Trump da hatırlatma dozunu olduğunu açıkladı. Trump ile aynı fikirde olduğumuz tek konu bu olabilir” dedi.

‘OMİCRON’DAN HERKES ENDİŞE ETMELİ’

Biden, Omicron varyantının herkesi endişelendirmesi gerektiğini ancak bunun panik nedeni olmadığını belirten Biden, “Omicron ile mücadele için hazırlıklıyız” diye konuştu.

ABD Başkanı, Omicron ile mücadele için ilk olarak aşıya teşviki artıracaklarını söyledi. Biden, ayrıca aşı merkezlerini artıracaklarını ve aşılama için daha çok sağlıkçıyı görevlendireceklerini bildirdi.

TESTE ERİŞİM

ABD Başkanı, Covid-19 testlerine ilişkin de konuşarak, testleri herkes için daha erişilebilir kılmaya çalıştıklarının, gelecek aydan itibaren bütün sigortaların evde yapılan test ücretlerini karşılayacağını söyledi.

Bu haftadan itibaren en çok vakanın görüldüğü New York’ta başlayarak daha çok test merkezi kurup merkezlerin önündeki kuyrukları azaltmaya çalışacaklarını dile getiren Biden, “Federal hükümet yarım milyar hızlı test kiti satın alıyor ve bu kitler ocaktan itibaren dağıtılmaya başlanacak. Bu testler tamamen ücretsiz olacak. Halkın testi sipariş etmesi için bir de internet sayfası kuruyoruz” dedi.

‘AĞIR HASTALAR ARTABİLİR’

Başkan Biden, artan vaka sayısı nedeniyle ağır hastaların da artabileceği uyarısında bulunarak hastaneleri bunun için hazırladıklarını ve ilgili kurumların daha çok ambulans kiralamaya başladığını bildirdi.

Bir gazetecinin Omicron vakalarının artması nedeniyle test stoklarının yetersiz kalmasının ‘başarısızlık’ mı olduğunu sorması üzerine Biden, “Hayır bu kesinlikle başarısızlık değil. Kimse Omicron’un bu kadar hızlı yayılacağını tahmin edemedi” ifadelerini kullandı.

AFRİKA’YA SEYAHAT KISITLAMALARI

Biden, Omicron varyantı nedeniyle Güney Afrika ve çevresindeki 7 ülkeye getirilen seyahat kısıtlamasını da kaldırmayı düşündüğünü, bunu ekibiyle konuşacağını dile getirdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version