Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BDDK, 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Gecikmiş kredileri takibe alma süresi bir kez daha uzatıldı; ‘yüzdürmeye’ devam!


BDDK, Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında Bankacılık Kanunu 64. Madde’ye aykırılıktan suç duyurusunda bulundu. BDDK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, “Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz” maddesine aykırılıktan Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Yılın son kabine toplantısının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ sistemini açıklamış ve dolar 18.40 seviyesinden 12.27 TL seviyesine kadar çekilmişti.

Bu sert düşüş sonrası Halk TV’de değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Durmuş Yılmaz “Bu bir alım fırsatıdır” ifadelerini kullanmıştı. Yılmaz’ın sözlerine tepki gösteren Erdoğan, “Dün çıkmış birisi, ‘Kur düşüyor, dolar almanın tam zamanı’ diyor. Bunların beyni sulanmış.” diyerek, yargıyı göreve çağırmıştı.

Erdoğan’ın bu sözleri üzerine Yılmaz, “Programda, ‘Bu bir alış fırsatı olabilir. Yarın sabahtan itibaren bu kaldığı yerden devam edebilir’ demedim, bakın, ‘edecektir’ dedim. Bu cümleyi kurdum inkar etmiyorum. Kimseye ‘al’ veya ‘sat’ tavsiyesinde bulunmadım. Böyle bir şeyi de kendime yakıştırmam, yakıştırmadım.” demişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version