Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Barınamıyoruz’ diyen 30 öğrenci ve 3 gazeteci Ankara girişinde gözaltına alındı

‘Barınamıyoruz’ diyen 30 öğrenci ve 3 gazeteci Ankara girişinde gözaltına alındı


Yetersiz yurt imkânları ve ev kiralarındaki artışı protesto eden üniversite öğrencilerinin başlattığı Barınamıyoruz Hareketi’nin otobüsü Ankara girişinde durduruldu.

BARINMA HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ!

İzmir’den yola çıkan ve Ankara girişinde durdurulan otobüsteki 13 arkadaşımız da gözaltına alındı. Atayurt Jandarma Karakolu’na götürüldükleri bilgisini aldık. #GençlereYoluAç pic.twitter.com/rrJCWnxtig

— Barınamıyoruz Hareketi (@barinamayanlar) December 12, 2021

Polisin darp ederek müdahale ettiği öğrencilerden 30’u gözaltına alındı. Gençlere yolu aç sloganı atılırken Barınamıyoruz hareketinin sosyal medya hesabından, “Bizi nezarethanede mi barındıracaksınız?” paylaşımı yapıldı.

Barınamayanlar Ankara girişinde gözaltına alınıyor. pic.twitter.com/qGsGncLLLE

— nebiye arı (@nebiyeari) December 12, 2021

GAZETECİLER DE GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınanlar arasında Barınamayanlar Hareketi’nin eylemini takip eden gazeteciler de var. Nebiye Arı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Gözaltına alınıyoruz! Basın kartım olmadığı söylenerek gözaltına alınıyoruz, çalışma arkadaşım Işık ile beraber araca bindirildik ve polis tarafından azarlandık. Bağımsız gazeteci olduğumu söylememe rağmen işe yaramadı” bilgisini paylaştı.

“Hepsi bizim arkadaşlarımız. Canımız ciğerimiz” diyor bir öğrenci.Bir polis amiri yanımıza gelerek herhangi bir gerekçe sunmadan ‘çekim yapmayın’ diyor. Nedenini öğrenmek istediğimizde ise ‘ben öyle istiyorum’ demek oluyor. Bir grup öğrenci abluka altında. pic.twitter.com/6R3cjBC1q1

— Yağmur Kaya (@yagmurkaya88) December 12, 2021

Artı Gerçek muhabiri Yağmur Kaya ile gazeteci Hilal Işık’ın da gözaltına alınan gazeteciler arasında olduğu öğrenildi.

Basın kartım olmadığı söylenerek gözaltına alınıyoruz, çalışma arkadaşım Işık ile beraber araca bindirildik ve polis tarafından azarlandık. Bağımsız gazeteci olduğumu söylememe rağmen işe yaramadı.

— nebiye arı (@nebiyeari) December 12, 2021

“ANKARA’YA GİDECEĞİZ, YOL AÇILANA KADAR BEKLİYORUZ”

Otobüsten inen öğrenciler, “Bizim geri dönüşümüz yok! Ankara’ya gideceğiz, yol açılana kadar bekliyoruz. Bütün Türkiye’nin gözü kulağı barınamayan, geçinemeyen, borçlu öğrencilerden yana, biliyoruz. Ya yolu açacaksınız, ya yolu açacaksınız!” ifadesini kullandı.

Gözaltına alınanların bir otobüste tutulduğu belirtildi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version