Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Ersoy’a istifa çağrısı: Bodrum Torba’daki yolu oteline kattı

Bakan Ersoy'a istifa çağrısı: Bodrum Torba'daki yolu oteline kattı


Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un Bodrum Torba’daki bir yolu sahibi olduğu otelin arazisine kattığı iddiası yeniden gündeme geldi.
Meclis Genel Kurulu’nda Turizm Bakanlığı’nın 2022 Bütçesi görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, elinde torbayla kürsüye çıkarak, “Muğla’da Torba halkı yolsuz kaldı, Bakan yolunu buldu, yolu parseline kattı, satın aldı. Bakan vardır bulunduğu makama güç katar, değer katar; Bakan vardır bulunduğu makamın gücünü kendi şirketine, parsellerine, yandaşlarına kullanır” dedi.

‘KAMU MALINI ŞİRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKMEKTEN DOLAYI İSTİFA ETMENİZ LAZIM’

Alban şöyle devam etti: “Bu maliye arazisinde, bu arsada, burada halkın hakkı vardır, tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır, Sizin kamunun mallarını kendi şirketlerine peşkeş çekmekten dolayı burada bütçe konuşması değil, gelip burada hakkın önünde ‘Evet, ben bunları yaptım, ben istifa ediyorum, doğrudur bunlar’ demeniz lazım, sizi istifaya davet ediyorum. Yok, eğer ‘Bunlar yanlış, bunlar yanlış bilgi’ diyorsanız, bütün Genel Kurula hitap ediyorum; buyurun, bir araştırma komisyonu kuralım bu süreci baştan sona araştırsın. Yüreğin yetiyorsa gel ya istifa et ya araştırma komisyonu öner Sayın Bakan.”

OTEL ÖNÜNDE PROTESTO EDİLMİŞTİ

Ersoy, Bodrum’aki Voyage Otel’İn kamunun kullanımına ait alanları gasp ettiği gerekçesiyle geçen yıl 16 Haziran’da protesto edilmişti. CHP’li Alban, ”Ülkeyi yöneten Bakan kamuya, halka ait yolu kendi kullanımına almış” ddiyerek, Voyage Otelin önünden geçen sahil yolunun halkın kullanımına kapatıldığını duyurmuştu. Voyage Otelin önünde halkla birlikte durumu protesto eden Mürsel Alban, “Sahil yolu bırakması gereken Sayın Bakan kendisine ait olan otelin önündeki imar yollarını kendi parsellerine katıp, kendi kullanımına almış. Halkın bu yoldan geçmesi yasaklanmış. Ülkeyi yöneten Bakan kamuya, halka ait yolu kendi kullanımına almış. Kültür ve Turizm Bakanı’nın görevi buraları korumak ve halkın çıkarlarını kollamaktır” demişti.

BODRUM’DA OTEL İÇİN YAPILAN ARAZİ PLANI İPTAL EDİLMİŞTİ

Ersoy’un sahibi olduğu Etstur’un Bodrum’da 5 yıldızlı otel yapmayı planı da tepkilere neden olmuştu. Etstur’un otel yapmak istediği arazi ile ilgili 1/25.000 ölçekli plan mahkeme tarafından iptal edilmişti. Bodrum Denizciler Derneği tarafından 15 Şubat’ta yapılan yazılı açıklamada şöyle denilmişti:
“Bodrum Denizciler Derneği olarak on beş senedir korunması için çaba sarf ettiğimiz ve bugüne dek korumayı başardığımız Adalıyalı koyu için, ihbarımız üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığını da dahil ettiğimiz şehir planlarının yanlış olduğu ve iptal edilmesine ilişkin dava başarımızla sonuçlandı.  

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version