Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘BAE yetkilileri, Ankara’da ASELSAN dahil savunma sanayi şirketleriyle görüştü’

‘BAE yetkilileri, Ankara’da ASELSAN dahil savunma sanayi şirketleriyle görüştü’


Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkililerinin, Pazartesi günü Ankara’da ASELSAN dahil olmak üzere Türk savunma sanayi şirketleriyle görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.
Bloomberg’e konuşan ve ismini açıklamak istemeyen Türk kaynaklar, Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir heyetin Ankara’da olduğunu ve Türk savunma sanayi kuruluşlarıyla görüştüğünü öne sürdü.
İsmini açıklamayan yetkililer BAE’nin fiili lideri Şeyh Muhammed bin Zayid El-Nahyan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden iki hafta sonra bu görüşmenin gerçekleştiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen BAE lideri, Türkiye’ye yatırım konusunda anlaşma sağlamıştı.
İLK GÖRÜŞME BAE YETKİLİLERİ İLE
Bloomberg, Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan İsmail Demir’in Pazar günü bir grup gazeteciyle görüştüğünü ve ihracatın gündemde olduğunu söylediğini hatırlattı. Son dönemde bölgesel çekişmelere ara veren Birleşik Arap Emirlikleri başta Türkiye olmak üzere birçok ülke ile ilişkilerini yumuşatma kararı almıştı.
KATAR İLE SAVUNMA SANAYİİ GÖRÜŞMELERİ
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in, Salı günü akşam saatlerinde Twitter hesabından, “Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’a Katar ziyaretinde eşlik ettik. Savunma sanayii alanında önemli görüşmeler gerçekleştirdik. İki ülke arasında imzalanan tüm anlaşmaların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dierek Türk Bayrağı emojisi yaplaşımı dikkati çekti.

Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’a Katar ziyaretinde eşlik ettik. Savunma sanayii alanında önemli görüşmeler gerçekleştirdik.
İki ülke arasında imzalanan tüm anlaşmaların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.???? pic.twitter.com/Q6wnK5De8H
— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB) December 7, 2021

Serbest Görüş:
dASELSAN’dan ‘satıldı’ açıklaması: İddiaların gerçeklik payı yok
dASELSAN ve TUSAŞ dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketi arasında

 
CHP: AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise yaptığı açıklamada, “ASELSAN’ı, ROKETSAN’ı ya da HAVELSAN’ı satmayı aklınızın ucundan geçirmeyin. Yıllara dayanan birikimimizi ekonomide “yeni bir şeyler” deniyorsunuz ve ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiniz diye satamazsınız. Hatalarınızı gelecek kuşaklara yüklemenize izin vermeyeceğiz!” ifadelerini kullandı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version