Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ayhan Bilgen, HDP’den istifa etti: Yolcu yolunda gerek

Ayhan Bilgen, HDP'den istifa etti: Yolcu yolunda gerek


Yeni parti kurma çalışmaları yürüten eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP’den istifa etti.

İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Bilgen, “Yolcu yolunda gerek! Uyarı ve eleştirilerimde yanılmayı umuyor, barış ve demokrasi için mücadele eden herkese başarılar diliyorum” dedi.

 

Ayhan Bilgen, HDP Genel Merkezi’ne ilettiği istifa dilekçesini de yine sosyal medya hesabından paylaştı. Bilgen istifa dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

 

“Bireysel beklentilerle değil toplumsal kaygılarla 2007 yılında Binumut adaylığı ile başlayan siyasi birlikteliğimi yine toplumsal kaygılarla sonlandırıyorum. Toplumsal eşitlik, eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinin farklı platformlarda yürütülmesine dair duyduğum ihtiyacı parti kurullarına ilettiğimi gibi kamuoyu ile de paylaştım. Birlikte çalışırken hangi ilke ve etik değerleri gözettiysem ayrılırken de aynı hassasiyeti göstereceğimi herkesin bilmesini istiyor, HDP üyeliğinden istifa ediyorum. HDP’li gibi gözüken isimler tarafından sosyal medya üzerinden yürütülen iftira, hakaret ve karalama kampanyasının yapacağınız açıklamayla son bulmasını umuyor aksi taktirde kişilik haklarımı savunmak zorunda kalacağımı bilmenizi istiyorum.”

 

HDP’den önce milletvekili, daha sonra da Kars Belediye Başkanı seçilen Ayhan Bilgen, Kobani davası kapsamında belediye başkanıyken tutuklanmış ve yerine de kayyum atanmıştı. Bilgen, geçen haziranda hakkında verilen tahliye kararı doğrultusuda cezaevinden çıkmıştı.

 

Bilgen, Aralık ayı başında BBC Türkçe’ye verdiği röportajda, yeni bir siyasi hareketin içinde olduğunu, Aralık ayı içerisinde yeni oluşumu deklare edeceklerini ve bunun, 2023’te gerçekleşmesi durumunda gelecek seçimlere yetişecek bir siyasi partiye dönüşebileceğini açıklamıştı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version