Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avrupa Konseyi’nden Demirtaş için ara karar: AYM başvuruyu bir an önce karara bağlamalı

Demirtaş: Yılların sorununu, cezaevinden şakkadanak çözme iddiam yok


Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) rağmen Osman Kavala’yı serbest bırakmayan Türkiye’ye karşı ihlal sürecini resmen başlattı, 19 Ocak’a kadar süre verdi.

Komitenin bir diğer gündemi ise eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tı. Komite, Selahattin Demirtaş’la ilgili ara karar alarak, hükümetin sunduğu eylem planını değerlendirip Demirtaş’ın derhal serbest bırakılmasını, AYM’nin bir an önce AİHM kararı doğrultusunda başvuruları karara bağlamasını istedi.

Bakanlar Komitesi, Selahattin Demirtaş’la ilgili ara karar alarak, Hükümet’in sunduğu eylem planını değerlendirip Demirtaş’ın derhal serbest bırakılmasını, @AYMBASKANLIGI nın bir an önce İHAM kararı doğrultusunda başvuruları karara bağlamasını istedi. https://t.co/oifRGYqU32

— Benan Molu (@BenanMolu) December 3, 2021

Demirtaş’ın avukatı Benan Molu, Komite kararlarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu ve şunları yazdı: “Bakanlar Komitesi, Selahattin Demirtaş’la ilgili ara karar alarak, Hükümet’in sunduğu eylem planını değerlendirip Demirtaş’ın derhal serbest bırakılmasını, @AYMBASKANLIGI’nın bir an önce İHAM kararı doğrultusunda başvuruları karara bağlamasını istedi. Komite, Demirtaş kararında ayrıca HSK’nin ve yargının bağımsızlığının sağlanması için yasal değişiklik yapılmasını, çoğulculuğun ve özellikle seçilmiş muhalif kişilerin ifade özgürlüğünün güçlendirilmesini, TCK 314 altında keyfi tutuklamalara karşı önlem alınmasını talep etti.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version