Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aşı karşıtlarının ‘kahramanı’: Başkalarının yerine günde 10 doz aşı yaptırdı, yakalandı

Aşı karşıtlarının ‘kahramanı’: Başkalarının yerine günde 10 doz aşı yaptırdı, yakalandı


Aşı yaptırırken kimlik belgesi göstermenin zorunlu olmadığı Yeni Zelanda’da bir adamın başka insanların yerine koronavirüs (Covid-19) aşısı yaptırdığı ortaya çıktı. Kendini ‘aşı karşıtlarının kahramanı’ olarak tanımlayan erkeğin kimliği ise henüz açıklanmadı.
HER GÜN 10 DOZ AŞI OLUYOR
Stuff’un haberine göre, ekonomik sıkıntılar çeken bir erkek her gün 10 gün kişinin yerine para karşılığında aşı olmaya başladı. Bu uygulamayı yaklaşık 3 gündür sürdürdüğü ortaya çıkan adam, aynı aşı merkezine defalarca gidince dikkat çekti ve bir sağlık görevlisinin ihbarı üzerine yakalandı.

YORGUN VE HALSİZ HİSSEDİYOR 
Aşı uzmanı Helen Petousis-Harris, sağlık kontrollerinden geçen adamın, kendisini aşının yan etkilerine bağlı olarak yorgun ve halsiz hissettiğini, bu durumun birkaç güne kadar sürebileceğini ancak uzun vadeli herhangi bir sağlık sorunu yaşamayacağını söyledi.

Serbest Görüş:
dAşı karşıtı sağlık personeli sahte kolla aşı yaptırmaya çalışırken yakalandı
dABD’de aşı karşıtı eylemlerin lideri koronavirüsten öldü

 
Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, “Başkalarının yerine fazla dozda aşı olmak veya sahte bir aşı belgesi ile dolaşmak yalnızca kendinizi değil, arkadaşlarınızı ve ailenizi de riske atıyor” denildi.
Öte yandan Bakanlık, Yeni Zelandalıların yaklaşık yüzde 89’unun Covid-19’a karşı tam aşılı olduğunu da söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version