Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Artan IŞİD saldırıları sonrası Mazlum Abdi’nden çağrı: Ortak mücadele zamanı

Artan IŞİD saldırıları sonrası Mazlum Abdi’nden çağrı: Ortak mücadele zamanı


Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi, son dönemlerde Güney Kürdistan’da düzenlenen IŞİD saldırılarına ilişkin resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

İLGİLİ HABER

HDP’den IŞİD saldırılarına dair açıklama

Federe Kürdistan Bölgesi’nde artan IŞİD saldırıları hakkında açıklama yapan HDP, sivillerin IŞİD’in insafına bırakılmaması için Irak merkezi ve bölge hükümetine harekete geçme çağrısı yaptı.

Hayatını kaybeden peşmerge ve siviller için başsağlığı dileğinde bulunan Mazlum Abdi, saldırıları endişeyle takip ettiklerini açıkladı. IŞİD’e karşı ortak mücadele çağrısı yapan Abdi’nin Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

İLGİLİ HABER

IŞİD Mahmur’a saldırdı: Çok sayıda ölü

IŞİD’e karşı Irak’ta ‘zafer’ ilan edilmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen, örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar’ın kırsal bölgelerindeki saldırıları sürüyor.

“IŞİD çetelerinin peşmerge güçlerine ve Kürdistan Bölgesine yönelik saldırılarını büyük bir endişeyle takip ediyoruz.

İLGİLİ HABER

IŞİD, Kerkük’te Lehiban köyünü ele geçirdi

Kerkük’ün Sergeran ilçesine bağlı 70 haneli Lehiban köyünün IŞİD tarafından ele geçirildiği, köydeki evlerin ateşe verildiği bildirildi.

IŞİD saldırıları sırasında hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. IŞİD’e karşı ortak mücadele, güvenlik ve askeri koordinasyon konusunda işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor ve tehlikeleri püskürtmek için ulusal birliğin stratejik bir gereklilik haline geldiğini tekrardan dile getiriyoruz.” 

İLGİLİ HABER

IŞİD Irak’ta bir köye saldırdı bir kasabayı da kontrol altına aldığı iddia edildi

Irak’ın kuzeyinde, Bağdat ve Erbil arasındaki ihtilaflı bölgelerde IŞİD, saldırılarını yoğunlaştırdı. Henüz teyit edilmese de IŞİD’in bir kasabayı da kontrol altına aldığı iddia edildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version