Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’de 2 puanlık faiz indirimi beklentisi

AKP'de 2 puanlık faiz indirimi beklentisi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası AKP kulislerinde faiz indirimine gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre, Erdoğan’ın açıkladığı yeni modele dair bilgi veren AKP’li kaynaklar, çalışmaların uzun süredir başladığını söyledi. Kaynaklar, döviz kurlarında yaşanan yükselişi ‘suni’ olarak değerlendirerek, Erdoğan’ın hamlesinin ‘Türkiye ekonomisinin savunmasız olmadığını gösterdiğini’ savundu.

Uygulanacak sisteme ilişkin de bilgi veren AKP’li yetkili, “Sistem çok basit, belli periyotlara göre belli farklar ödenecek. Üç, altı ve 12 aylık mevduatlara farklı oranlarda hazine garantileri verilecek. Zaten bankalar günler öncesinden bunun hazırlığını yaptılar” dedi

‘MERKEZ BANKASI NİSAN AYINDA GÜÇLÜ BİR FAİZ İNDİRİMİNE GİDEBİLİR’

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun “Faiz indirimi için dar bir alan kaldı” sözünü de hatırlatan AKP’li yetkili, “Faiz indirimi için de alan açılmış oldu. Ben yeni yılda 2 puanlık bir indirim bekliyorum. Bu kararlılığımızı ortaya koyacak” değerlendirmesinde bulundu.

Döviz kurlarında yaşanan hızlı geri çekilmeyle dövize yüksek kurdan yatırım yapan çok sayıda yurttaşın zor durumda kaldığı iddialarını değerlendiren AKP’li isim, yurttaşları Merkez Bankası’nın bu konudaki uyarılarını dikkate almadıkları gerekçesiyle eleştirdi.

İş dünyasından AKP’li bir milletvekili de benzer değerlendirmeler yaparken, faiz indirimi beklentisini yeni yılın ikinci çeyreğine bıraktı. İşadamı milletvekiline göre, mevcut sistemin oturmasını bekleyecek olan Merkez Bankası, nisan ayında güçlü bir faiz indirimine gidebilir.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version