Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ahmet Şık’tan Soylu’ya: 15 Temmuz’da TRT’nin önünde mafya mensuplarıyla neler konuştuğunu anlat

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir süredir devam eden Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında çok sert tartışmalar yaşandı.

Ahmet Şık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Temmuz gecesi TRT’nin önünde mafya mensuplarıyla görüştüğünü de belirterek, “Ayhan Bora Kaplan’la ilişkini açıkla. 15 Temmuz’da olduğun yer TRT. TRT’nin önünde mafya mensuplarıyla neler konuştuğunu açıkla” dedi.

Şık, bütçe toplantısının dünkü oturumunda da Soylu’ya bu konu hakkında şu soruları yöneltmişti: “15 Temmuz gecesi TRT binasının önünde iken yanınızda bulunan kuzeniniz Sadık Soylu’nun cep telefonuyla uyuşturucu ticareti ve organize suç örgütü faaliyetlerinden haklarında polis kaydı bulunan mafya mensupları Ayhan Bora Kaplan, İsmail Altınok ve Levent Çiçek’le görüştünüz mü? Adamları ve silahlarıyla birlikte TRT önüne çağırdınız mı? Polisin teknik takibinde olan bu kişilerle yaptığınız telefon konuşmalarının dinleme kayıtları Ankara Adliyesi’ndeki adli emanet bölümünde dururken neden herhangi bir soruşturma açılmamaktadır? Bu kişilerle, nereden, nasıl ve niçin tanışıyorsunuz?”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version