Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de Covid-19 nedeniyle 200’den fazla uçuş iptal edildi

Suriye havayolu şirketi Cham Wings de göçmen krizi nedeniyle Belarus uçuşlarını durdurdu


Chicago merkezli United Airlines, Cumartesi gününden itibaren 120 uçuşu iptal ederken, Atlanta merkezli Delta Air Lines, yaklaşık 90 uçuşu durdurdu. Her iki havayolu şirketi de, havaalanlarında mahsur kalmamaları için yolcularla iletişime geçtiklerini söyledi.
OMİCRON ETKİLİ OLDU
United Airlines yaptığı açıklamada, “Bu hafta ülke çapındaki Omicron vakalarındaki artış, uçuş ekiplerimiz ve operasyonumuzu yöneten insanlar üzerinde doğrudan bir etki yarattı. Sonuç olarak, ne yazık ki bazı uçuşları iptal etmek zorunda kaldık” dedi.

Delta Air Lines ise, “Yaklaşık 90 uçuşu iptal etmeden önce, tarifeli uçuşları kapsayacak şekilde uçakların ve uçuş ekiplerinin yeniden yönlendirilmesi ve değiştirilmesi dahil tüm seçenekleri ve kaynakları tükettiğini” ifade etti.
KARANTİNA GÜNLERİNİN KISALTILMASI TALEP EDİLDİ
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Delta Air Lines yönetim kurulu başkanı Ed Bastia ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) başkanından, koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan ancak tam aşılı olan havayolu çalışanları için karantina günlerinin kısaltılmasını, 10’dan 5 güne indirilmesini istedi.

Serbest Görüş:
dOmicron ABD’de 50 eyalete yayıldı, Bill Gates bitiş tarihi verdi
dOmicron hızla yayılıyor: Fransa’da günlük vaka sayısı 100 bine dayandı

 
Bu talep, Perşembe günü CDC’ye yazan başlıca kargo ve yolcu taşıyıcılarını temsil eden bir ticaret grubu olan Airlines for America ve JetBlue tarafından tekrarlandı. CDC, ise teleplere yanıt olarak izolasyon süresini 7 güne indirdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version