Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Dışişleri Bakanlığı Yunan donanmasının 9,4 milyar dolarlık modernizasyonuna onay verdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Yunan donanmasının 9,4 milyar dolarlık modernizasyonuna onay verdi


ABD Dışişleri Bakanlığı Cuma günü ABD Kongre’sine Yunan donanmasının modernizasyonu için 9,4 milyar dolarlık bir satışı onayladığını bildirdi.
Onay, Yunanistan’ın “Helenik Geleceğin Fırkateynleri” adını verdiği, Lockheed Martin tarafından üretilen dört savaş gemisini 6.9 milyar dolara satın almasını içeriyor.
Satışın kalan 2,5 milyar dolarlık kısmı ise, Yunanistan’ın halihazırda sahip olduğu dört MEKO sınıfı fırkateynin güncellenmesine ve geliştirilmesine yönelik olacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Yunan Donanması (HN) MEKO Sınıfı Firkateyn Modernizasyonu için uluslararası bir ihalenin kazananının yürüteceği bu satın alma, Doğu Akdeniz bölgesinde istikrarı ve deniz güvenliğini artıracak ve NATO ve ABD’nin güvenlik ve stratejik hedeflerine katkıda bulunacaktır.” denildi.
Satışın “bölgedeki temel askeri dengeyi değiştirmeyeceği” kaydedilen açıklamada Yunan donanmasında yapılacak modernizasyon çalışmaları şu şekilde sıralandı:
8x CIWS Phalanx BLK 1B Baseline 2 modernizasyon kiti
4x MK Mk-45 Deniz Topu tamiri
4x MK 49 Güdümlü Füze Lançer Sistemi
4x COMBATSS-21 Muharebe Yönetim Sistemi
4x AN/SQS-56 Sonar tamiri

Serbest Görüş:
dUmarım Doğu Akdeniz’deki tüm fırsatlar heba olmadan bu iktidar değişir!
dAB Türkiye’ye uyguladığı Doğu Akdeniz yaptırımlarını bir yıl daha uzattı

 
Sözleşme kapsamında işleri üstlenecek olan Amerikalı firmalar ise Raytheon Missiles and Defense, Lockheed Martin ve VSE Corporation olarak belirtildi. Sözkonusu satış işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için şimdi ABD Kongresi’nin de onay vermesi gerekiyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version