Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

7 ilde ‘Halk Cephesi’ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

7 ilde 'Halk Cephesi' operasyonu: Çok sayıda gözaltı var


İstanbul merkezli olmak üzere 7 ilde operasyon sonucu 25 kişi gözaltına alındı. 25 kişi yakalanırken, 18 kişi de aranıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında 15 Ekim’de İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ile 126 kişiye yönelik operasyonda yakalanan bazı kişilerin ifadeleri doğrultusunda yeni çalışmalar yapıldı.

Gözaltına alınanlardan bazılarının etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak verdikleri ifadeler üzerinden yürütülen çalışmalarda, faaliyet gösteren 43 kişinin tespit edildiği ileri sürüldü.

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sivas, Samsun ve İzmir’de 21 şüpheliyi, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de İstanbul, Ankara, Yozgat ve Denizli’de belirlenen adreslerde 22 kişi yakalamak için eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda 25 kişi gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel dokümana el konuldu.

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 18 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

HALKIN HUKUK BÜROSU GÖZALTINA ALINANLARIN BAZILARININ İSİMLERİNİ PAYLAŞTI

Halkın Hukuk Bürosu sabah saatlerinde yürütülen operasyonlar sonucu gözaltına alınanların bazı kişilerin isimlerini duyurdu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version