Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan’a ulaşan sığınmacılar trafik kazasında can verdi: 7 ölü, 8 yaralı

Yunanistan’a ulaşan sığınmacılar trafik kazasında can verdi: 7 ölü, 8 yaralı


Yunanistan’da sığınmacıları taşıyan bir aracın kaza yapması sonucu 7 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamaya göre, insan kaçakçılığı yaptığı düşünülen 35 yaşındaki Moldovalı araç sürücüsü, yasa dışı yollarla Türkiye üzerinden Yunanistan’a ulaşan 15 sığınmacıyı taşıyordu.
Selanik’e giden bir otoyol üzerinde seyir halinde olan şoför, aşırı hız nedeniyle kontrolünü kaybederek bir gişeye çarptı. 7 göçmen olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 8 kişi hastaneye kaldırıldı.
Yaralılardan birinin Afganistanlı, ikisinin Nepalli, dördünün Pakistanlı olduğu bildirildi. Ölen kişilerin kimlikleri henüz açıklanmadı.

3 BİN 369 SIĞINMACI EGE ADALARINDAN YUNANİSTAN’A ULAŞTI
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği verilerine göre, Türkiye’den Yunanistan’a geçen mülteci sayısı yıl başından bu yana 3 bin 369’a ulaştı. 2 bin 140 mülteci Meriç’ten Yunanistan’a giriş yaparken, 1229’u ise Ege adalarından Yunanistan’a giriş sağladı.
Öte yandan, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ile Göç ve Mülteci Bakanlığı, 7 Haziran’da aldığı ortak kararla Suriye, Afganistan, Pakistan, Bangladeş ve Somali’den gelen mültecilerin, Türkiye üzerinden yapacağı sığınma başvurularının artık kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.
Söz konusu kararın, “Türkiye’nin mülteciler için güvenli bir ülke olduğu” gerekçesiyle alındığı kaydedilmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version