Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşiller eş-başkanı Baerbock, Almanya’nın ilk kadın dışişleri bakanı olacak

Yeşiller eş-başkanı Baerbock, Almanya’nın ilk kadın dışişleri bakanı olacak


Almanya’da 26 Eylül’de düzenlenen seçimi önde bitiren Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) şansölye adayı Olaf Scholz’un seçim kampanyasında, hükümetinde kadın ve erkek bakanların eşit sayıda olacağına dair yaptığı vaadi yerine getirmeye kararlı olduğu bildirildi.
SPD’nin merkez sol Yeşiller (Die Grüne) ve merkez sağa yakın, liberal Hür Demokratlar (FDP) ile yürüttüğü koalisyon müzakerelerinde sona yaklaşıldığı belirtildi. SPD yetkilileri, önümüzdeki hafta, muhtemelen Pazartesi veya Salı gibi erken bir tarihte bir koalisyon anlaşmasına varılabileceğini ima ettiler.
FDP lideri Christian Lindner maliye bakanı olmak için bastırdığı, ancak Yeşiller eş-başkanı Robert Habeck’in de Almanya’nın iklim dostu bir ekonomiye daha hızlı geçişi için yeterli kamu kaynağını temin etmek için görevi istediği vurgulanıyor.

Lindner istediğini alırsa, Habeck muhtemelen güçlendirilmiş bir iklim bakanlığına liderlik ederken, Yeşiller eş-başkanı Annalena Baerbock’un Almanya’nın ilk kadın dışişleri bakanı olması bekleniyor. Seçim kampanyası sırasında Baerbock, Rusya ve Çin’e karşı daha sert bir yaklaşım çağrısında bulunmuştu.

Serbest Görüş:
dAlmanya’da seçimi önde bitiren Olaf Scholz kimdir?
dAlmanya’da büyük hazırlık: Pandemi için 12 bin asker görevlendirilecek
dAlmanya, ülkenin bölünmesini isteyen Bosnalı Sırp lideri kınadı

 
Reuters haber ajansının bildirdiğine göre SPD, kabine görevlerine en az üç kadını aday göstermeye hazırlanıyor: Halihazırda Çevre Bakanı olan Svenja Schulze, görevi sona eren Adalet Bakanı Christine Lambrecht ve Scholz’un parti eş başkanlığı yarışındaki eski yardımcısı Klara Geywitz. Schulze’nin ekonomi bakanı olması beklenirken, Lambrecht’in muhtemelen göç işlerinden sorumlu olacağı ve Geywitz’in ise bilim ve eğitim bakanlığını alabileceği kaydediliyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version