Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Üst düzey Bulgar askerler, Rusya için casusluk suçlamasıyla tutuklandı

Üst düzey Bulgar askerler, Rusya için casusluk suçlamasıyla tutuklandı


Bulgar Askeri Savcılığı tarafından mahkemeye sunulan iddianamede bazı subayların gizli bilgileri toplayıp yabancı bir ülkeye aktarmakla suçlandığı bildirildi. Suçlanan subaylar arasında Bulgaristan Askeri İstihbarat Teşkilatında çalışmış eski bir üst düzey yetkili, üst düzey Savunma Bakanlığı yetkilileri ve Bulgaristan parlamentosunda gizli bilgileri denetleyen eski bir askeri ataşe yer alıyor.
Altı asker tutuklanırken, beşi gözaltında tutuluyor. Henüz bir ön duruşma planlanmadı. Savcılar, altı kişinin suçlu bulunmaları halinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceğini söyledi.
Savcılar, eski Askeri İstihbarat Teşkilatı yetkilisini komplonun elebaşı olarak suçladı. Yetkililer, sözkonusu yetkilinin, Rusya’nın GRU dış askeri istihbaratı tarafından yönetilen Moskova’daki istihbarat okulundan mezun olduğu bilgisini verdiler.

Savcılar, sözkonusu yetkilinin Bulgaristan’a döndükten sonra NATO ve Avrupa Birliği ile bağlantılı gizli belgelere erişimi olan bir ajanlar ağı kurmakla görevlendirildiğini iddia ediyorlar. Belgeleri, Bulgaristan-Rus çifte vatandaşlığına sahip olan eşi, Rusya’nın Bulgaristan Büyükelçiliği’ne teslim ediyordu.

Serbest Görüş:
dBulgaristan’da bir yıl içinde 3. kez düzenlenen seçimi iki ay önce kurulan parti kazandı
dBulgaristan göçmenleri engellemek için Türkiye sınırına asker gönderdi

 
Geçen yıl Bulgaristan, diplomatik dokunulmazlıkları olması nedeniyle haklarında kovuşturma yürütemediği beş Rus diplomatı casusluk yaptıkları suçlamasıyla sınır dışı etmişti. Bunlar arasında, savcıların Bulgaristan’daki casusluk ağını koordine ettiğini iddia ettiği Rusya’nın askeri ataşesi de vardı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version