Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uganda’da egzotik meyve şeklindeki bomba çocukları öldürdü

Uganda’da egzotik meyve şeklindeki bomba çocukları öldürdü


Uganda’nın farklı şehirlerine bir hafta içinde üç bombalı saldırı gerçekleşti. Bugün ise bir köyün hedef alındığı saldırıda 2 çocuk hayatını kaybetti.
Patlama, Uganda’nın kuzeyindeki Nakaseke köyünde meydana geldi. Olayın ardından emniyet müdürü Asan Kasingye tarafından yapılan açıklamada, bombanın “jackfruit” denilen egzotik bir meyve şeklinde olduğu ve oyun oynayan çocuklara verildiği belirtildi. Kasingye, saldırıda en az iki çocuğun öldüğünü de duyurdu. Saldırıyı üstlenen henüz olmadı.
UGANDA’DA 1 HAFTADA BİRDEN FAZLA SALDIRI DÜZENLENDİ

Uganda, geçtiğimiz hafta boyunca birden fazla saldırının hedefi oldu. 23 Ekim’de Kampala’da popüler bir restoranda çivi ve şarapnel yüklü bir bomba patladı. 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. IŞİD’in silahlı grubu, bağlı bir Telegram kanalında yayınlanan bir açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlendi. Grup, Kampala’da Uganda Haçlı hükümeti üyelerinin toplandığı bir barda patlayıcıları aktif hale getirdiklerini söyledi.
Geçtiğimiz pazartesi günü ise, bir otobüste ikinci bir bomba patladı, saldırgan öldü ve birkaç yolcu da yaralandı.
FAİLLER ARIYOR
Ugandalı yetkililer saldırganları araştırırken, IŞİD ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı yasa dışı bir grup, hafta başındaki patlamaların olası sorumlusu olarak ortaya çıktı. ADF, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin doğusunda dolaşan ve Kuzey Kivu ve komşu Ituri illerinde katliamlarla ün kazanmış milislerin en kanlısı olarak biliniyor.

Serbest Görüş:
dTürkiye’de gözaltına alınan Ugandalı bloggerden 1 aydır haber yok
dSudan’daki askeri darbede en az 7 kişi öldü, 140’tan fazla kişi yaralandı

 
IŞİD’İN BÖLGESEL HÜCRESİ: MÜTTEFİK DEMOKRATİK GÜÇLER
ADF başlangıçta Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni’ye karşı çıkan silahlı Ugandalı grupların koalisyonuydu. Grup, 1995 yılında sınırı geçerek Doğu DRC’ye taşındı ve kendisini Kuzey Kivu eyaletindeki engebeli Rwenzori dağlarında
kurdu. Nisan 2019’da bazı ADF saldırıları, IŞİD tarafından sosyal medyadaki çıkışları aracılığıyla üstlenilmeye başlandı. IŞİD, bu silahlı grubu bölgesel şubesi olarak sundu. ABD, ADF’yi IŞİD’e bağlı terörist gruplar listesine aldı. Ugandalı yetkililer bu haftanın başlarında, bir polis ağının büyük tesislere. saldırmak için bir plan hazırladığından şüphelenilen bir dizi ADF ajanını yakaladığını söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version