Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye’nin kabul etmediği 382 kişi Yunanistan’a sığındı

Türkiye’nin kabul etmediği 382 kişi Yunanistan’a sığındı


382 göçmeni taşıyan ‘Murat 729’ ismindeki Türk bayraklı bir yük gemisi Pazar sabahı erken saatlerde Yunanistan’ın Kos adasına yanaştı. Gemi, motordaki teknik sorunlar nedeniyle uluslararası sularda sürüklenmişti. Yunanistan makamları, geminin ve içindeki göçmenlerin alınması için Türk sahil güvenliğine çağrıda bulunsa da bu talep reddedildi. Yunan sahil güvenliği gemiyi dün Kos adasındaki bir limana çekti.
Yunanistan Denizcilik Bakanı Giannis Plakiotakis Cumartesi günü yaptığı açıklamada, geminin bir Türk limanından ayrıldığını ve bunun “Türk Sahil Güvenliğinin bilgisi dahilinde açıkça yapıldığını” öne sürdü. Yunanistan’daki Göç Bakanlığı ise gemide çok sayıda Afgan’ın bulunduğunu belirtirken, insan kaçakçılığından şüphelenilen 6 kişinin sorgulanmak üzere polis merkezine, 376 kişinin ise Kos adasındaki bir göçmen kampına nakledildiğini duyurdu.
TÜRKİYE GÖÇMEN ANLAŞMASINI İHLAL EDİYOR

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye’nin, 5.5 yıl önce vardığı anlaşmaya göre, “Türkiye, toprakları üzerinden AB’ye yasadışı yollardan geçen göçmenleri geri alacaktı.” Ancak 3 milyon göçmeni bünyesinde barındıran Türkiye, bu anlaşmayı ihlal ederek, siyasi baskı uygulamak amacıyla AB ülkelerine giden sınırı düzenli olarak açtığı önü sürüldü .

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version