Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

THY’den TÜGVA’ya ‘sponsorluk’ kılıfı altında 1.500 bilet

THY’den TÜGVA’ya ‘sponsorluk’ kılıfı altında 1.500 bilet


Gazeteci Metin Cihan’ın paylaştığı belgeler, devletin bütün kurumlarının Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜGVA’ya ‘destek’ için var gücüyle çalıştığını ortaya koyuyor! Son belgelere göre, daha öne TÜGVA’dan maaş bağlandığı ortaya çıkan Selman Öğüt’ün yürüttüğü ‘Bölge Uzmanı Yetiştirme Projesi’ için ‘sponsorluk’ kılıfıyla THY’den 1.500 adet ücretsiz uçak bileti alınmış.

THY, 2021 yılı ikinci çeyrek bilançosunu Ağustos ayında açıklamıştı. Buna göre, şirket, nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayan dönemde 497 milyon TL’lik net zarara imza atmıştı.

21 Mart 2017’de THY Sponsorluk Yatırım Müdürlüğü’ne TÜGVA Başkanı İsmail Emanet imzasıyla bir yazı yazılıyor. Yazıda, vakfın ‘Bölge Uzmanı Yetiştirme Projesi’ kapsamında THY’den sponsorluk talep ediliyor. Bir başka dilekçede ise, ‘Türkiye Gençlik Vakfı Bölge Uzmanı projesinin yurt içi ve yurt dışı transferlerinde kullanılmak üzere Türk Hava Yolları olarak 1500 adet uçak bileti verilmesi halinde kurumun ‘ana sponsor’ olmaya hak kazanacağı kaydediliyor. THY de söz konusu teklifi kabul ediyor. Biletlerden 1.000 adeti yurt içi, 300 adeti yurt dışı ve 200 adeti ise uzun mesafe yurt dışı olarak belirleniyor.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version