Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriye Demokratik Konseyi: Moskova görüşmeleri olumlu geçti

Suriye Demokratik Konseyi: Moskova görüşmeleri olumlu geçti


Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelere katılan Suriye Demokratik Konseyi’nden (SDK) bir yetkili, Rusya temaslarını  “olumlu” olarak nitelendirdi ve hedefin SDK’nın Suriye siyasi sürecine katılımı olduğunu ekledi.

SDK ve Özerk Yönetimin ortak heyeti, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Devlet Başkanı’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov ve bir dizi Rus üst düzey yetkili ile bir araya geldi.

North Press Agency’nin haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov kuzeydoğu Suriye heyetiyle Suriye yerleşimini görüştü.

SDK Başkanlık Konseyi üyesi Sihanok Dibo, North Press’e verdiği demeçte, toplantının Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi daveti üzerine yapıldığını söyledi.

Dibo, toplantıda, “2254 sayılı BM Kararı uyarınca Suriye krizini çözme ve SDK’yi Anayasa Komitesi kadar siyasi sürece dahil etme ihtiyacına” odaklanıldığını da sözlerine ekledi.

Kuzeydoğu Suriye heyetinde SDK Yürütme Komitesi Başkanı İlham Ahmed ve Cezire Bölgesi Yürütme Konseyi eş başkanı Nazira Gawriya ile Dış İlişkiler Departmanı Eş Başkan Yardımcısı Fanar al-Kait ve Moskova’daki Özerk Yönetim temsilcisi Rashad Binaf ve Dibo da katıldı.

Dibo, toplantıda kuzeydoğu Suriye temsilcileri ile Suriye hükümeti arasındaki diyaloğa değinildiğini de sözlerine ekledi: “Suriye hükümeti ve SDK arasında Özerk Yönetim ile birlikte Suriye’de etkili bir diyaloğun Rusya tarafından desteklenmesine dikkat edildi.”

Tplantıda ayrıca herhangi bir yeni Türk işgalinin veya kuzeydoğu Suriye’nin işgalinin önlenmesi de tartışıldı.

Dibo’ya göre, toplantıda Suriye’nin tamamına insani yardım sağlama ihtiyacı ve Tel Kocher (el-Ya’rubiyah) kapısının açılması ihtiyacı da gündeme geldi.

Sihanok Dibo, toplantının yakın gelecekte Moskova’da yapılacak başka toplantılarla devam edeceğine inandığını da sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version