Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Süleyman Soylu: Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklarım ama…

Süleyman Soylu


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesinin görüşmelerine Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş aldığı ileri sürülen siyasetçi tartışması damga vurdu. Muhalefet, İçişler Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Sen önce Sedat Peker’in iddialarına yanıt ver.” dedi. Soylu, söz konusu tepkiye, “Ben 10 bin doları alan siyasetçiyi söylerim siz de başka şeyler söylemek zorunda kalırsınız.” diyerek cevap verdi. Soylu’nun ne demek istediği anlaşılamadı.

2022 yılı bütçesine ilişkin bilgilerin paylaşıldığı komisyonda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terörle mücadelede neler yapıldığını anlatırken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a dönerek, “Ben konuşurken gülme.” ifadelerini kullandı. Soylu’nun tehditkar sözlerinin ardından tansiyon yükseldi. CHP’li, İYİ Parti’li ve HDP’li vekiller ayağa kalktı. Bakan Soylu komisyonu terk etti. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ara vermek zorunda kaldı.

CHP’li Özkoç’un Soylu’ya sert sözlerle yüklendiği görüldü. Özkoç, “Senin yalanlarını dinlemek zorunda mıyım” diye seslendi.

SÜLEYMAN SOYLU’YA ‘DUVAR’ KİTABI HEDİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığının bütçesini sunmak üzere geldiği TBMM Plan Bütçe Komisyonu’na girişinde muhalefet milletvekilleri ile selamlaştı. Muhalefet masaları önünde vekillere selam veren Soylu’ya, TİP’in suç örgütü liderliğinden hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in açıklamaları ile ilgili olarak hazırladığı araştırma raporu verildi. TİP milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık ile gazeteciler Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal, Bahadır Özgür ve Timur Soykan tarafından hazırlanan ve ‘Duvar’ adıyla kitaplaştırılan raporu, TİP milletvekili Sera Kadıgil, Soylu’ya verdi. Kısa bir süre kitaba bakan Soylu daha sonra yerine doğru ilerlemeye devam etti. Kadıgil daha sonra kitabı muhalefet ve iktidar partilerinin vekillerine de iletti.

Komisyonda ayrıca, CHP’li vekillerin masalarında “10 bin dolar alan siyasetçi kim” dövizlerinin yer aldığı görüldü. Komisyonda görüşme tekrar başladı. Bakan Soylu tekrar komisyona döndü. Muhalefet, Soylu’ya, “Sen önce Sedat Peker’in iddialarına yanıt ver.” diyerek seslendi. Bakan Soylu, “Ben 10 bin doları alan siyasetçiyi söylerim siz de başka şeyler söylemek zorunda kalırsınız.” şeklind anlamsız bir cevap verdi.

METİN KÜLÜNK SUSKUN!

Bir siyasetçinin Sedat Peker’den aylık 10 bin dolar maaş aldığını ilk açıklayan isim Süleyman Soylu’ydu. Ancak Soylu söz konusu kişinin kim olduğunu açıklamadı. Kamuoyunda o ismin AKP’li Metin Külünk olduğu ileri sürüldü. Külünk, bugüne kadar bu iddiaları hiç yalanlamadı. Sedat Peker daha önceki açıklamalarında Külünk’e seçim dönemlerinde çanta dolusu para verdiğini söylemişti. Söz konusu açıklama da hiç bir zaman yalanlanmadı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version