Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SDG’den The Guardian’ın IŞİD iddiasına yanıt: ‘Tuzağa düştünüz’

SDG’den The Guardian’ın IŞİD iddiasına yanıt: ‘Tuzağa düştünüz’


SDG, İngiliz The Guardian gazetesinin “Haseki’deki cezaevlerinde IŞİD’liler para karşılığında serbest bırakılıyor” şeklindeki haberinin “asılsız” olduğunu duyurdu.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), İngiliz The Guardian gazetesinin “Haseki’deki cezaevlerinde IŞİD’liler para karşılığında serbest bırakılıyor” şeklindeki haberinin “asılsız” olduğunu duyurdu. Açıklamada, gazetenin sahte bir belgeyi paylaşarak tuzağa düştüğü savunuldu.

 

The Guardian gazetesi, dün yayımlanan bir haberinde, Rojava’nın Haseki kentinde SDG’nin kontrolü altındaki hapishanede kalan eski IŞİD üyelerinin 6 bin karşılığında serbest bırakıldığını iddia etti.

 

Bethan McKernan ve Hussam Hammoud imzalı haberde, anlaşmanın bir parçası olarak, serbest bırakılan mahkumların, herhangi bir silahlı örgüte yeniden katılmama ve Rojava’da SDG kontrolü altındaki toprakları terk etme sözü veren bir anlaşmayı imzaladığı belirtildi.

 

The Guaurdian haberinde, bu şekilde cezaevinden çıkan iki eski IŞİD’linin sözlerine de yer verdi.

 

İddialar hakkında SDG’den bir açıklama geldi.

 

SDG’den yapılan açıklamada, haberin asılsız olduğu ve sahte bir belgeye dayanarak hazırlandığı belirtildi.

 

Açıklamada, daha önce de söz konusu belgenin sahte olduğunun açıklandığı, buna rağmen gazetenin “yalan haberini sahte belgelere dayandırmaya devam ettiği” ifade edildi.

 

Açıklamada, “Söz konusu yalan haberlerin yapılmaması için gazetenin yönetimine bir mesaj göndererek kendilerinin bir tuzağa çekildiğini ilettik. Kendilerinin vereceği cevabı bekliyoruz” denildi.

 

IŞİD’in son kalesi olarak bilinen Suriye’nin Deyrezor vilayetinin batısındaki Bağoz kasabası, Mart 2019’da SDG ve Uluslararası Koalisyon tarafından kontrol altına alınmıştı.

 

Bağoz’da ve savaş süreci boyunca yakalanan yaklaşık 10 bin IŞİD’li hala, DSG’nin kontrolündeki cezaevlerinde kalıyor.  

 

Cezaevindeki IŞİD’lilerin durumu daha önce de defalarca gündeme gelmişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version