Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’da koronavirüs salgınında yeni bir rekor yaşandı: Bir günde 1241 ölü

Rusya’da koronavirüs salgınında yeni bir rekor yaşandı: Bir günde 1241 ölü


Rusya ulusal koronavirüs görev gücü tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamada, önceki gün virüsten 1.241 kişinin öldüğünü açıkladı. Böylece Rusya’da koronavirüs ölümlerinde iki gün arayla yeni bir rekor yaşanmış oldu. Çarşamba günü salgın dolayısıyla ölenlerin sayısı iki azdı.
Görev gücü, önceki gün 39.256 yeni enfeksiyon kaydedildiğini ve ülkede salgının başlangıcından bu yana tespit edilen vakaların toplamının 9.03 milyona çıktığını bildirdi. Bugüne kadar salgından ölenlerin toplam sayısı 254.000’e çıktı. Tespit edilemeyen vakalar ve ölümler nedeniyle gerçek rakamların daha da yüksek olduğu belirtiliyor. Rusya istatistik kurumu Rosstat’ın yayınladığı tahmini rakamlara göre Nisan 2020 ile bu yılın Eylül ayı arasında 462.000 kişi Covid-19’dan öldü.
Rusya, bu ay başında, virüsün yükselişini durdurmak amacıyla yeni tedbirler uygulamaya koydu. Yeni kısıtlama önlemlerini içeren iki yasa tasarısı Cuma günü meclise sunuldu. Yasa tasarılarına göre tamamen aşılanmış, Covid-19’dan iyileşmiş veya tıbbi olarak aşıdan muaf olanların dışındaki kişiler için tren ve uçakları kullanmalarına kısıtlamalar getiriliyor.

Serbest Görüş:
dRusya nükleer bombardıman uçağı gönderdi: ‘Belarus’la kriz askeri çatışmaya dönüşebilir’
d‘Koronavirüs salgınından sonra kanser vakalarında korkutucu artış olacak’

 
Vaka sayıları ve ölümlerdeki artışın nedeni olarak, düşük aşılama oranları, halkın önlemlere yönelik gevşek tutumu ve hükümetin kısıtlamaları sertleştirme konusundaki isteksizliği gösteriliyor. Ülke, dünyanın çoğundan aylar önce yerel olarak geliştirilen bir Covid-19 aşısını onaylamasına rağmen, yaklaşık 146 milyon nüfuslu ülkenin %40’ından daha azı tam olarak aşılanmış durumda.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version