Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Resmi Gazete’de Erdoğan’ın imzası olmadan karar çıktı

Resmi Gazete’de Erdoğan’ın imzası olmadan karar çıktı


Bugünkü Resmi Gazete’de AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzası olmadan karar ve kararname yayınlanması dikkat çekti.

Son haftalarda rahatsızlığı Ankara kulislerinde sıkça dillendirilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzası olmadan Resmi Gazete’de bir karar yayımlandı.

 

İKİ BAKANIN İMZASIYLA YAYIMLANDI

 

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan “Malvarlığının Dondurulması Kararı”nda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzası yer almadı. Karar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın imzalarıyla yayınlandı.

 

LİSTEDE 10 KİŞİNİN ADI BULUNUYOR

 

Resmi Gazete’de yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan “Malvarlığının dondurulması kararı”na göre “makul sebepler”in varlığına istinaden listede adı geçen kişi, kuruluş ve organizasyonların Türkiye’de bulunan malvarlıklarının dondurulmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Kararda PKK/KCK iddiasıyla 7 kişi, bir vakıf; IŞİD ile irtibatlı bir kişi iki şirket, El Kaide ve El Nusra ile irtibatlı birer kişinin mal varlıkları donduruldu.

 

GEÇEN HAFTA BENZER KARAR ERDOĞAN İMZASIYLA YAYIMLANMIŞTI

 

Geçen hafta 29 Ekim günü Resmi Gazete’de mal varlığı dondurma kararı yayımlanmıştı. Kararda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzası yer alıyordu. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi öncesi teröre destek sağladıkları gerekçesiyle 6 kişi ile 7 kuruluşun mal varlıklarını dondurma kararı almıştı. Erdoğan Haziran ayındaki Biden görüşmesi öncesi de benzer bir karara imza atmıştı.

 

ANKARA’DA GÜÇ SAVAŞLARI KIZIŞTI İDDİASI

 

Gazeteci Ahmet Nesin, Ankara’da Erdoğan sonrası için güç savaşlarının kızıştığını iddia etti. Dün Youtube kanalında yayımladığı videoda Nesin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın artan polis ve bekçi sayıları sonrasında Jandarma ile Sahil Güvenlik komutanlıklarının İçişleri Bakanlığı’ndan alınıp yeniden Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmasını Erdoğan’dan talep ettiğini öne sürdü. Nesin, Erdoğan’ın bu talebe henüz bir yanıt vermediğini kaydetti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version