Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pilotların maaşı da uçuyor: Türkiye’de hangi meslek ne kadar kazandırıyor?

Pilotların maaşı da uçuyor: Türkiye’de hangi meslek ne kadar kazandırıyor?


Asgari geçim standartlarının tartışma konusu olduğu Türkiye’de çalışanların gelir beklentileri artıyor. Peki, Türkiye’de hangi meslek grubu en fazla maaşı kazanıyor? Türkiye’de hangi meslek grupları ne kadar para kazanıyor?

TÜRKİYE’DE EN FAZLA MAAŞI PİLOTLAR KAZANIYOR

Türkiye’de en fazla para kazanan meslek grubu, kariyer.net’in verilerine göre pilotlar oldu. Her gün birçok şehre ve ülkeye uçuş gerçekleştiren pilotların Türkiye’deki en düşük kazancı aylık 14 bin 960 TL olarak dikkat çekti. Pilotların aylık ortalama kazancı ise 30 bin 350 TL olurken, en yüksek maaş skalası ise 44 bin 420 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu alanda Türkiye’de açık ara zirvede olan pilotları sağlık çalışanları takip ediyor.

Türkiye’de sağlık çalışanlarının tuttuğu 36 saatlik nöbetler son zamanlarda ciddi tartışma konusu olurken, zor çalışma koşulları ve ekonomik sıkıntılar yüzünden ülkeyi terk etmek isteyen tıp çalışanlarının sayısı da bir hayli artış gösterdi. Her ne kadar çalışma koşulları kötü olsa da Türkiye’de en fazla maaş kazanan meslek gruplarının başında sağlık çalışanları geliyor. Bu alanda acil tıp uzmanlarının maaş skalası 11 bin TL’den başlarken en yüksek 20 bin 750 TL’ye kadar çıkıyor. Listede yer alan bir başkja grup ise anestezi doktorları. Anestezi doktorlarının maaşı 29 bin 170 TL’ye kadar ulaşıyor.

Serbest Görüş:

 

TEKNİK BÖLÜMLER ÇOK KAZANMIYOR

Tüketime dayalı bir ülke olan Türkiye’de teknik bölümlerin kazandırdığı maaşlar da bir hayli düşük. Her geçen gün daha da betonlaşan Türkiye’de inşaat mühendislerinin maaşları en düşük 2 bin 820 TL’den başlarken, skala en fazla 10 bin 940 TL’ye uzanıyor. Bir diğer meslek grubu mimarların maaşları ise 2 bin 820 TL’den 11 bin 130 TL’yi buluyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version