Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Orhan Veli Kanık, 71. Ölüm Yıldönümünde anılacak

Orhan Veli Kanık, 71. Ölüm Yıldönümünde anılacak


Şair, yazar ve çevirmen Orhan Veli Kanık, 71. ölüm yıldönümünde Seray Şahinler’in Doğan Kitap’tan çıkan Ağabeyim Orhan Veli isimli kitabı ekseninde gerçekleştirilecek bir sohbet ile, 16 Kasım Salı günü saat 19.00’da Kalyon Kültür’de anılacak.

Milliyet Gazetesi Kültür Sanat Editörü ve Milliyet Sanat Edebiyat Editörü Seray Şahinler’in ağabeyine kardeşlikten öte yoldaşlık, dostluk, sırdaşlık etmiş Orhan Veli Kanık’ın kız kardeşi Füruzan Yolyapan’ın tanıklığıyla hazırladığı Ağabeyim Orhan Veli’de şairin ilk şiirlerine, aile ilişkilerine, bilinmeyen meraklarına, yazar ve şairlerle atışmalarına, omuz omuza verdiği dostlarıyla sürdürdüğü yaşam mücadelesine, maddi sıkıntılara rağmen büyük bir dirençle hayata tutunduğu “yalnız” zamanlarına, kitaplarına ışık tutuyor.

Artfulliving’in aktardığına göre, ​16 Kasım Salı günü saat 19.00’da Kalyon Kültür’ün Nişantaşı Taş Konak’taki mekânında gerçekleşecek etkinliğe katılım 20 kişi ile sınırlı olacak. Kalyon Kültür sosyal medya hesaplarından ve internet sitesi üzerinden sergi ve etkinlik programları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabiliyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version