Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Numan Kurtulmuş, fikir değiştirdi: Doların TL’ye yakın olması bize zarar verdi

Numan Kurtulmuş, fikir değiştirdi: Doların TL’ye yakın olması bize zarar verdi


AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TL’nin dolara yakın olmasının Türkiye ekonomisine zarar verdiğini söyledi. Kurtulmuş, geçmişte yaptığı bir çok açıklamada doların düşeceğini, ekonominin istikrara kavuşacağını savunmuştu.

Haber Global’de katıldığı programda konuşan Kurtulmuş, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Numan Kurtulmuş, “Hatırlıyorum 1.24’tü doların değeri. Bu Türkiye’yi bir ithalat cenneti haline getirdi. Türkiye o dönemlerden itibaren ekonomide birinci dereceden odaklandığı noktayı üretim ekonomisine çevirdi. Son yıllarda daha hızlı bir şekilde oldu. Bunun sonucunu görüyoruz. Türkiye başta savunma sanayi olmak üzere birçok alanda dünya ile rekabet edebilecek noktaya doğru geliyor. Bu da siyasi tercih sonucudur.” dedi.

HANGİ NUMAN KURTULMUŞ?

İktidar temsilcileri bir dönem, ‘1 dolar 1 TL olacak’ diyerek propaganda yapıyordu. Bugün ise TL’nin değersizleşmesinin Türkiye ekonomisine faydalı olacağını anlatıyorlar. Numan Kurtulmuş’un bizzat kendisi 2019 yerel seçimlerinden önce yaptığı konuşmalarda, seçim sonrası doların düşeceğini, ekonominin istikrara kavuşacağını söylemişti. Kurtulmuş söz konusu açıklamayı yaptığında dolar 5,56 TL idi…

Kasım 2016’da, “Dolar bir süre sonra belli bir seviyeye düşecek.” diyen de Numan Kurtulmuş’tu. O dönemde ise dolar 3,20 seviyelerindeydi. Numan Kurtulmuş’un dediği gibi olmadı. Dolar düşmedi. Bugün dolar 12 liranın üzerinde. Aynı Numan Kurtulmuş ise şimdi TL’nin değersizleşmesinin ekonomi açısından iyi olacağını anlatıyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version