Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Muhalefet ‘ekonomi masası’ kuruyor: İktidara hazırlık çalışması

Muhalefet 'ekonomi masası' kuruyor: İktidara hazırlık çalışması


6 muhalefet partisinin katılımıyla oluşturulan ‘ekonomi masası’nda her partinin öncelikli talep ve çözüm önerileri incelenerek ortak bir tutum belirlenecek.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’in son görüşmesinin ardından Akşener, CHP ile İYİ Parti’nin ekonomi kurmaylarının ortak çalışma içerisinde olacağını, buna dönük ortak hareket edeceklerini söyledi. Bunun üzerine muhalefet cephesinde, parlamenter sistem masasının ardından ekonomi masası için de harekete geçildi. Çalışma kapsamında ilk olarak CHP ve İYİ Parti ekonomi kurmayları buluşacak, bu buluşmanın ardından parlamenter sistem masasındaki diğer partilerin katılımıyla çalışma genişletilecek.

 

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin hukukçu kurmayları bir süredir Meclis çatısı altında “parlamenter sistem”e ilişkin çalışma yürütüyor. Her hafta bir araya gelen partililer ortak bir sistem üzerine çalışıyor.

 

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, CHP ile İYİ Parti’nin öncülüğünde oluşturulacak ‘ekonomi masası’ da Meclis çatısı altında toplantılarını yapacak. Ekonomi masasında CHP adına partinin sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti adına ise Grup Başkanvekili Erhan Usta yer alacak.

 

Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin ekonomi kurmaylarının da katılımıyla oluşturulacak ‘ekonomi masasıyla’, parlamenter sistemde olduğu gibi her partinin ekonomiyle ilgili öncelikli talep ve çözüm önerileri masaya yatırılıp ortak bir tutum belirlenecek.

 

“Genç işsizliği ile sığınmacı krizini beraber ele almak gerekiyor”

 

Ekonomi masasının konu başlıklarının yakın zamanda netleşeceğini belirten İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, ortak çalışmaya neden ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Toplumun en önemli sorunun hayat pahalılığı olduğunu, özellikle dar gelirli kişilerin bu durumdan daha fazla etkilendiğini belirten Özlale şunları belirtti:

 

“Genç işsizliği çok önemli bir problem. Genç işsizliği ile sığınmacı krizini beraber ele almak gerekiyor. Oluşturulan ekonomi masasında şirketlerin, özellikle küçük ölçekli işletmelerin içerisinde bulunduğu durum gibi başlıklar ele alınacaktır. Maalesef kur krizinin içerisinden geçiyoruz, bu da ekonomi masasının başlıkları arasında olacaktır. Çalışmayla, bir makro ekonomi istikrarının nasıl sağlanacağı konusunda da anlaşma zemini aranacak.”

 

“Amaç seçmene, muhalefetin hazırlığını bitirdiğini göstermek”

 

Altı siyasi partinin parlamenter sisteme ilişkin Meclis’te yaptığı çalışmalar ‘iktidar hazırlığı’ olarak yorumlanmıştı. Ekonomi masasının da “iktidara hazırlık çalışması” kapsamında düşünülebileceğini belirten Özlale, seçmen nezdinde oluşan “Muhalefetin çözüm önerileri ne? Muhalefet bu problemlere nasıl bakıyor? Bu sorunların hangisi öncelikli problem? Ekonomi alanında ilk yüz günde atılacak adımlar nedir?” gibi sorulara ortak çalışmayla yanıt verileceğini söyledi.

 

Özlale, “Amaç seçmene, muhalefetin hazırlığını bitirdiğini göstermek, Türkiye’nin sorunlarını çözüm olacak bir paketin olduğuna dair bir kanı oluşmasını sağlamak. ‘Hazır olduğumuzun’ mesajını vermek istiyoruz. Millet İttifakı iktidara gelirse, koordineli bir şekilde nasıl bir ekonomi programı çatısı oluşturacağımızı bu çalışmayla karar vereceğiz” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version