Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MSB, Yunanistan güçlerinin göçmenlere acımasız müdahale görüntülerini paylaştı

MSB, Yunanistan güçlerinin göçmenlere acımasız müdahale görüntülerini paylaştı


​Milli Savunma Bakanlığı (MSB), farklı dönemlerde kaydettiği görüntüleri paylaşarak, Yunanistan’ın aralarında kadın ve çocukların da olduğu göçmenlere yönelik müdahalesini gösterdi.

Kamera kayıtlarında, Yunanistan Sahil Güvenlik güçleri, göçmenlerin bulunduğu botları, Türkiye kara sularına çekerek getiriyor. Tehlikeli manevralarla botun ilerlemesine engel olup, batırmaya çalışan Yunan güçleri, göçmenlere sopa ile vuruyor ve silah doğrultuyor.

Görüntülerde ayrıca Yunan güvenlik güçlerinin havaya ve botun çevresine ateş açtıkları anlar da yer alıyor. Türkiye’nin yardım ettiği göçmenler arasında Yunan personeli tarafından darbedilen kişiler de bulunuyor.

MİÇOTAKİS TÜRKİYE’Yİ SUÇLAMIŞTI

Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e basın toplantısında, “Sığınmacıların geri itilmesi ve Yunanistan’daki mültecilerle ilgili yalan söylemeyi ne zaman bırakacaksınız?” diye sormuş, Miçotakis de Türkiye’yi suçlamıştı.

AKP’Lİ İSİMLERDEN TEPKİ

Olayla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan sahil güvenliğinin düzensiz göçmenlerin bulunduğu bota müdahalesine, “Bu, insanlık adına bir utanç tablosudur” sözleriyle tepki gösterdi.

Altun sosyal medya hesabından, Yunan polisinin, içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu botu batırma girişimlerinin yer aldığı videoyu paylaşarak “Yunanistan’ın mülteci politikasının içler acısı fotoğrafı… Ne akıl alır, ne de vicdan… Ne yazık ki Batı dünyası, Avrupa Birliği Yunanistan’ın bu tutumu karşısında sessiz” ifadelerini kullandı. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dünya bu ahlaksız zalimliğe dur demelidir. Yunan güçleri savunmasız insanları öldürmeye teşebbüs ediyor. İnsanları kelepçeleyip ölüme terk ediyor. Cumhurbaşkanımız defalarca bu kayıtları AB yetkililerine iletti. Haberimiz yok diyorlar. Halbuki bunlar TV’lerde yayınlanıyor” diye belirtti. (DHA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version