Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mithat Sancar: Barışı tabandan inşa edeceğiz

Mithat Sancar: Barışı tabandan inşa edeceğiz


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar Başkanlığı’nda toplantı. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda HDP, siyasi gelişmeler, partilerine yönelik saldırılar ve yeni dönemi planlamasını yapacak. PM toplantısının açılış konuşmasında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar değerlendirmelerde bulundu. 

DEKLARASYON HAYATA GEÇİRİLECEK

Yaz ayları boyunca sahada olduklarını dile getiren Sancar, “Partinin bütün birimleri her alanda ellerinden gelen çabayı sarf ederek bir çalışma yürüttü ve bunun sonucunda demokrasiye çağrı deklarasyonunu yayınladık. Bu deklarasyon, Türkiye’nin geleceğini demokratik bir şekilde eşit yurttaşlık temelinde ortak yaşamı yine özgürlük üzerine inşa etme amacına yönelik Türkiye’de bütün demokrasi güçlerine çağrı içeren bu deklarasyonumuz aynı zamanda yol haritamızın ana hatlarını belirliyor. Bundan sonra şimdi yeni bir aşamaya geçtik ve bu aşamayı da zaten adım adım yürütüyoruz. Bu aşama Demokrasiye Çağrı Deklarasyonu’nun hayata geçirilmesi aşamasıdır. Tıpkı deklarasyonu hazırlama sürecinde olduğu gibi şimdide yine tabandan başlayarak halk buluşmalarıyla, esnafla görüşmelerle, sivil toplum örgütleriyle istişarelerle, kanaat önderleriyle sohbetlerle yolumuzu, halkımızla birlikte belirlemeye çalışıyoruz” dedi. 

HEDEFLERİMİZİ PAYLAŞTIK

“Yine meydanlardayız yine halkımızın içindeyiz” diyen Sancar, “Bu deklarasyonun gereklerinin nasıl yerine getireceğimizi, hep birlikte önümüzdeki dönem en yoğun, en önemli faaliyet alanımız olacaktır. Bu parti meclisi toplantısında da esas üzerinde duracağımız konu, Demokrasiye Çağrı Deklarasyonu’nun uzun somutlaştırılarak, hayata geçirilmesi meselesidir. Bunu nasıl yapacağımızı yine hep birlikte burada tartışacağız. Daha sonra başka kurullarımızı da toplayacağız ve bu kurullarda yine tartışmalarla, istişarelerle yolumuzu netleştireceğiz. Dediğimiz gibi bizim çok net hedeflerimiz var ve bu hedeflerimizi açıkça Türkiye halklarıyla paylaşan ilk parti olduğumuzu da söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı. 

‘BARIŞI TABANDAN ÖRGÜTLEYECEĞİZ’

Hedeflerinin net olduğunu dile getiren Sancar, “Bu hedeflerimizi açıkça Türkiye halklarıyla paylaşan parti olduğumuzu söylemek lazım. Halka sözümüzü açık söyledik. Yolumuzun ana hattını kamuoyuna net şekilde ilan ettik. Bize yönelik spekülasyonlara nokta koyduğumuzu düşünüyoruz. Deklarasyonun Türkiye toplumunun önemli bir kesimi tarafından gayet olumlu karşılandığını tespit etmekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’ye demokrasinin yolunu açmak, Türkiye’de barışı inşa etmenin zeminini yaratmak, eşit yurttaşlığı inşa etmektir. Hedefimiz budur. Bunun için de barış mücadelesi bizim açımızdan en hayati konudur. Barışı da yine toplumdan tabandan inşa etme gibi bir hedef koyduk önümüze. Barış’ın hedefleri, Barış’ın amacını ve barışın boyutlarını toplumla inşa edeceğiz. Siyasi partilere, iktidara bırakma niyetimiz yok. Tabandan örgütlenen bir barış, eşit ortak yaşamın güvencesi olur” diye belirtti.

Türkiye’nin tarihinin en ağır hukuksuzluk dönemini yaşadığını kaydeden Sancar, şöyle devam etti: “Şimdiye kadar hukuka uyma gibi bir kaygı güttükleri olmuştu. Kamu yönetiminde çalışanları da hukuksuz davranacak bir şekilde pervasızlığı yapabiliyorlar. Kapatma Davası aynı hukuksuzluk anlayışın ürünüdür. İktidarın küçük ortağı sadece partimizi kapatmak için yoğun bir çalışma yapmadı, Anayasa Mahkemesi’ni de tehdit eder hale geldi. Mahkeme bir hafta içerisinde on binlerce sayfanın arkadaşlarımızın savunmasını yapmasını bekliyor. Bunun fiilen mümkün olmadığını görmek için hukukçu olmaya gerek yok. 

Ayrıntılar geliyor…

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version