Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Milli Savunma Bakanlığı: F-35 konulu ikinci toplantı birkaç ay içinde Washington’da yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı: F-35 konulu ikinci toplantı birkaç ay içinde Washington'da yapılacak


Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Türkiye ve ABD savunma bakanlıklarından heyetlerin F-35’lerle ilgili ikinci toplantıyı birkaç ay içinde Washington’da yapmayı planladığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Plan Subayı Hava Muhabere Binbaşı Pınar Kara, bakanlıkta düzenlediği bilgilendirme toplantısında, “Türkiye ve ABD Savunma Bakanlıkları arasında, F-35 konusundaki ihtilafın giderilmesi ve mali hususların görüşülmesi amacıyla ikinci toplantının birkaç ay içinde Washington’da yapılmasının planlandığını” söyledi:

 

“Biz pozisyonumuzu ortaya koyduk. Birinci olarak F-35 programına geri dönme, ikinci olarak tahsis edilen uçakların teslim edilmesi eğer bunlar olmuyorsa ödediğimiz paraların iadesi şeklinde bir görüşümüz var.”

 

Hem Anadolu Ajansı hem DHA, “Bakanlık kaynaklarına” dayandırdığı haberinde “Türkiye ve ABD Savunma Bakanlıkları arasında, F-35 konusundaki ihtilafın giderilmesi ve mali hususların görüşülmesi maksadıyla geçen hafta Ankara’da bir toplantı gerçekleştirildiğini” belirtti. Haberlerde, bakanlık kaynaklarının “İlk toplantı yapıldı. Her iki taraf bakış açılarını ve kendi pozisyonlarını ortaya koydu. Birkaç ay içinde de ikinci toplantının Washington’da yapılması planlanıyor. Görüşmelerde problemlerin çözümüne ilişkin yöntemler ele alınıyor” dediği belirtildi.

 

Rusya’nın Kamışlı’da konuşlandığı iddialarına yalanlama

 

2021 yılında İran sınırında 83 bin 867 kaçak göçmenin engellendiğini; bin 756 kişinin yakalandığını belirten Kara, İdlib’deki gelişmelere ilişkin de konuştu:

 

“Son bir ayda, İdlib bölgesinde rejim tarafından yapılan top, havan, roket atışlarında ve hava saldırılarında, aralarında çocukların da bulunduğu 19 sivil hayatını kaybetmiş, 72 sivil ise yaralanmıştır. Söz konusu saldırıların sonlandırılması için belirlenen hedefler derhal ateş altına alınarak imha edilmekte, birliklerimizin güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınmaktadır. Suriye’nin kuzeyindeki harekat bölgelerinde yapmış olduğumuz mutabakatlara uyuyor, muhataplarımızdan da uymalarını bekliyoruz.”

 

Yine AA ve DHA’nın haberlerinin “bakanlık kaynakları”na dayandırdığı kısmında, Rusya’nın Kamışlı’ya asker sevkiyatı yaptığı yönündeki görüntüler için de kaynakların “Herhangi bir konuşlanma söz konusu değil” dediği belirtildi:

 

“Kamışlı’ya Rus uçaklarının konuşlandırıldığına’ yönelik iddialar hatırlatılan kaynaklar, “Sosyal medyada dolaşan bazı görüntüler var. Bu görüntüler sadece o gün için gerçekleştirilen bir faaliyete yönelik. Bir uçağın iniş yapıp daha sonra ayrılmasına ilişkin. Herhangi bir konuşlanma söz konusu değil.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version