Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Miçotakis ‘geri itmeler’ konusundaki soru karşısında sinirlendi, gazeteciyle tartıştı

Miçotakis ‘geri itmeler’ konusundaki soru karşısında sinirlendi, gazeteciyle tartıştı


Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis dün Atina’da Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi ağırladı. Görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Hollandalı bir gazetecinin, Yunanistan’ın göçmenleri Türkiye’ye geri ittirdiğini sorması üzerine resmi bir toplantıda ağız dalaşına girdi.

Kameralar ve basın mensupları önünde Başbakan Miçotakis’e, “Sayın Başbakan, ne zaman yalan söylemeyi bırakacaksınız. Geri ittirme konusunda, Yunanistan’daki mültecilere ne olduğuyla ilgili ne zaman yalan söylemeyi bırakacaksınız” sorusunu soran Ingeborg Beugel, bu konuda somut kanıtlar olduğunu da dile getirdi.

Fakat Miçotakis bu konuda çok sert açıklamalar yaparken bir ara deneyimli gazeteci ile ağız dalaşına da girdi.

2019’dan beri ülkeyi yöneten Miçotakis, “Hollanda’da siyasetçilere doğrudan soru sorma gibi bir gelenek olduğunu görüyorum ve buna saygı duyuyorum. Fakat saygı duymadığım şey bu bina içinde bana, Yunanistan’a ve Yunan halkına hakaret etmeniz” dedi. Miçotakis mülteci krizinde suçlunun Türkiye olduğunu söylerken, Hollandalı gazeteciye Samos Adası’ndaki yeni mülteci kamplarına gidip gitmediğini sordu.

Beugel gittiğini söyleyince iyice öfkelenen Miçotakis, “Gitmediniz, gitmediğinizi biliyorum” diyerek Türkiye’nin bu süreçte suçlu olduğunu öne sürdü.

Basın toplantısının ardından Beugel, Twitter üzerinden Samos’a bu yılın Mayıs ayında gittiğini ve yaptığı haberleri gösterdi. Beugel, “Hollandalı siyasetçi Tineke Strik ile birlikte Samos’taki korkunç mülteci kampına giden ilk gazeteciyim. İnanmıyorsan Google Çevirileri kullan” mesajını paylaştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version