Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MHP’li Klavuz HDP’lilere hakaret edince tartışma çıktı

MHP’li Klavuz HDP’lilere hakaret edince tartışma çıktı


ANKARA – Bütçe Komisyonu’nda HDP’lilere hakaret eden MHP’li Olcay Klavuz’a tepki gösteren HDP’li Hüseyin Kaçmaz ile Klavuz arasında tartışma yaşandı.

Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülen İçişleri Bakanlığı 2022 yılı bütçe görüşmelerinde tansiyon yükseldi.

AKP’li Ekrem Çelebi, “Kaçınız Kürtçe konuştu da cezaevine atıldı? Geçen gün burada bir kadın vekil konuştu, hanginiz anladı? Burada az önce bir hanımefendi diyor ki, Kürtçe en çok konuşulan dil siz izin vermiyorsunuz filan” dedi.

AKP’li Ekrem Çelebi’nin konuşması sırasında MHP’li Olcay Klavuz, “Bu ülkenin ekmeğini yiyip, Kürdistan diyen varsa haindir” sözlerine HDP’li Hüseyin Kaçmaz tepki gösterdi.

MHP’li ve AKP’li milletvekilleri Hüseyin Kaçmaz’ın üzerine yürüdü. Duruma tepki gösteren Hüseyin Kaçmaz, “Oradan bize terörist diyecekler, şerefsiz diyecekler biz susacağız, bırakın” sözleriyle tepki gösterdi. Kaçmaz, AKP’li Salih Cora’ya “Şimdi memnun musunuz yaptığından milleti gaza getiriyorsun” dedi.

MHP’li Olcay Klavuz’un üzerine doğru giden HDP’li Kaçmaz’ı partili arkadaşları sakinleştirdi. Milletvekillerinin engellemesiyle kavga çıkması engellendi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version