Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MHP lideri Bahçeli: Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız

MHP lideri Bahçeli: Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız


Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta grup toplantısında yaptığı konuşmanın çarpıtıldığını savundu. Partisinin hükümetin ortağı olmadığını tekrarlayan Bahçeli, Cumhur İttifakı üyeleri arasında sorun olduğu iddialarını yalanladı.

Geçtiğimiz haftaki, “MHP Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir, bunun yanı sıra TBMM’de denge ve denetleme göreviyle mesuldür.” sözlerinin epeyce tartışıldığını hatırlatan Bahçeli, “Hükümet bellidir, çok şükür görevinin başındadır. Hükümet değilsek de, hükümete bakan vermesek de Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız. Ancak beraberiz, kanca beraber olacağız. Sözlerimi başka yerlere çekmek sinsi bir kurnazlıktır.” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 50+1 TARTIŞMASI YERSİZ VE GEREKSİZ

Devlet Bahçeli, yüzde 50+1 tartışmalarının da gereksiz ve yersiz olduğunu söyledi. Bahçeli, “Yüzde 50+1 üzerinden bir sistem tartışması açmak, sistemin itibar ve inandırıcılığını da zedeleyecektir. Yüzde 50+1 oy hesabını eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigaldir. Sayın Cemil Çiçek, 50+1’in bugün ve gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini, kaosa sürükleyeceğini iddia ediyor. Kimlere şirin gözükmeye çalışıyorsunuz?” dedi.

ÜLKEMİZ YÜKSELİŞTE SINIR TANIMIYOR

Devlet Bahçeli’ye göre ekonomide de her şey yolunda: “Türkiye’de iktidarın değişmesi için bir ortam veya demokratik bir neden bulunmuyor, korkunç bir enkaz falan da görünmüyor bilakis ülkemiz yükselişte sınır ve eşik tanımıyor.”

EYT SORUNU MECLİS’TE GÖRÜŞÜLECEK

Asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge konusuna da değinen Bahçeli, “Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçişle birlikte EYT sorunu Meclis’te görüşülecek bu sorun ortadan kaldırılacaktır. 3600 ek göstergenin verilmesi için hükümetimize her desteği vereceğiz. Asgari ücretle yaşayan vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmemesi, ücretlerin iyileştirilmesi temennimizdir. İnsanların haklı taleplerini karşılamak bizim zorunluluğumuzdur. Aralık ayında toplanacak komisyonun enflasyon üzerinde bir zam oranı belirlemesi temennimizdir.” ifadelerini kullandı.

HESAPLAŞMA OLMADAN HELALLEŞME OLMAZ

Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklamasına da değindi: “Sayın Kılıçdaroğlu sana güle güle, uğurlar olsun, madem bir yolculuğa çıkıyorsun, o zaman biletini tek yönlü alman gönülden temennimdir. Hesaplaşmadan helalleşmemiz asla söz konusu olmayacaktır. Kılıçdaroğlu helal ile haram arasındaki ince çizgiyi silip atmıştır.”

 

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version