Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı

Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı


İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Bingöl’de bir vatandaşa hakaret ettiğine dair görüntülerden sonra partisinin grup başkanvekilliğinden istifa eden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

 

Görüntülerde Türkkan’ın hakaret ederken görüldüğü Tahir Gürmen, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dosya, Türkkan’ın milletvekili olması nedeniyle Ankara’ya gönderdi. İnceleme başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Türkkan hakkında ‘hakaret’ ve ‘etkili eylem’ suçlarından milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke düzenledi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Lütfü Türkkan’ın milletvekilliğine de son vermesi gerektiğini’ söylemişti.

 

Pazartesi günü Kabine toplantısının ardından da Erdoğan, “Partisinin grup başkanvekilliğinden ayrılması, bu iş için bir çıkış yolu değildir. Artık sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında yeri olmaması lazım. Kaldı ki başında bayan bir genel başkanın olduğu bu partide bir şehidin bacısına küfredilmesi karşısında buna tahammül etmemesi ve kesinlikle bu zatı partisinden ihraç etmesi gerekir.” demişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version