Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Lodos İstanbul’u vurdu: 4 kişi öldü, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, hava ulaşımı durdu…

Lodos İstanbul’u vurdu: 4 kişi öldü, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, hava ulaşımı durdu…


İstanbul’da bugün öğleden sonra etkili olan lodos hayatı adeta felç etti. Şehirde onlarca evin çatısı uçarken ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi, birçok binadan kopan parçalar insanların üzerine düştü, onlarca haraç hasar gördü. İstanbul Valiliği 4 kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ulaşımda da uzun süre aksaklıklar yaşandı.
Pek çok ilde şiddetli rüzgar nedeniyle çatılar uçtu, deniz seferleri iptal oldu. İstanbul Çatalca’da bir saat kulesi devrildi. İstanbul Boğazı da çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı.

4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 3’Ü AĞIR 19 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İstanbul’da olumsuz hava koşulları nedeniyle 1’i yabancı uyruklu, 3’ü vatandaşımız olmak üzere 4 can kaybı yaşanmış, 3’ü ağır, 19 vatandaşımız yaralanmıştır” denildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de “İstanbul’da etkili olan lodos nedeniyle 33 çatı uçtu, 192 ağaç, 52 trafik ışığı ve yön tabelası devrildi, 232 tehlike arz eden parça düştü, 12 araç da hasar gördü” bilgisi paylaşıldı. Esenyurt’ta bir binanın çatısı fırtına nedeniyle koparak yoldan geçenlerin üstüne düştü. Olayda bir kişi yaşamını yitirdi, biri bebek 4 kişi yaralandı.

BEYLİKDÜZÜ’NDE GEMİ KARAYA OTURDU

Beylikdüzü’nde bulunan Marport Limanı’nda Liberya bayraklı 270 metre boyundaki MSC ALICANTE isimli konteyner gemisi şiddetli rüzgar nedeniyle baş taraftan karaya oturdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, KEGM-6 botumuz Marport Limanı içerisinde baş taraftan karaya oturan Liberya bayraklı 270 m. boyundaki MSC ALICANTE isimli konteyner gemisinin yanında olup KURTARMA-8, KURTARMA-11 ve dalgıç ekiplerimiz ivedilikle olay mahaline yönlendirildi.

BAĞCILAR’DA KAFENİN DIŞ KISMI UÇTU

Bağcılar’da lodos nedeniyle bir kafenin dış kısmının uçtuğu anlar kameraya yansıdı. Tentesi uçan kafede maddi hasar oluştu. Lodos nedeniyle İstanbul’un birçok noktasında çatı uçmaları yaşandı. Bağcılar’da bulunan bir kafenin dış kısmı şiddetli rüzgar nedeniyle yerinden sökülerek uçtu. Kafenin tente kısmının uçtuğu o anlar saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıdı.

YOLDAN GEÇENLER ÖLÜMDEN KIL PAYI KURTULDU

Esenyurt’ta şiddetli rüzgarda 2 kişi, bir rezidansın çatısından düşen büyük parçanın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Yaşanan anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Öğlen saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle birçok olumsuzluk yaşandı. Esenyurt Cumhuriyet Mahallesi’nde de şiddetli rüzgar nedeniyle bir rezidansın çatısından düşen büyük parçadan yoldan geçen vatandaşlar son anda kurtuldu. Yaşanan anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde büyük bir parçanın vatandaşların kaldırımdan geçmesinden hemen sonra yere düşmesi görülüyor.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ MOTOSİKLET GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

İstanbul’da etkili olan lodos nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü motosiklet geçişine kapatıldı. Köprü girişinde emniyet şeridinde motosikletliler uzun süre yağmur altında bekledi. Lodos nedeniyle köprü üzerinde ilerlemekte zorlanan motosikletlerin Avrupa’dan Anadolu yakasına geçişleri durduruldu. Emniyet şeridinde uzun bir motosikletli kuyruğu oluştu. Yaklaşık 200 motosikletli köprü girişinde üzerinde bekletildi. Zor anlar yaşadıklarını belirten sürücüler, havanın normale dönmesini bekledi.

ÇATALCA’DA SAAT KULESİ DEVRİLDİ

İstanbul’da Çatalca Serbest Bölge’de kapı girişindeki saat kulesi lodosun etkisiyle devrildi. Devrilen saat kulesi parçalara ayrıldı. Olay anında şans eseri saat kulesinin çevresinde kimse yoktu. Beşiktaş’ta Saray Caddesi üzerinde bulunan asırlık çınar ağacı park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Büyük bir gürültüyle yola devrilen ağaç, itfaiye ekipleri tarafından kesilerek kaldırıldı. Devrilen ağacın altında kalan otomobilde hasar meydana geldi.

HAVA ULAŞIMI DURDU

Öte yandan özellikle hava trafiğinde aksamalar yaşanıyor. İstanbul’da İstanbul ve Sabiha Gökçen havaalanlarına inmesi planlanan uçakların rotalarını değiştirdiği görüldü. Flight Radar’dan da tespit edilen verilere göre İstanbul’a inemeyen özellikle dış hatlardan gelen uçaklar Kocaeli ve Sakarya hava sahasına geçerek havada tur atmaya başladı.

17 İL İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli rüzgarın etkili olması beklenen 17 il için turuncu uyarı yapmıştı. Yapılan açıklamada şu uyarılara yer verilmişti: “Güney ve Güneybatı yönlerden yarın ilk saatlerden itibaren bölgemiz genelinde beklenen İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da kuvvetli tam fırtına 70-110 km/sa şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi beklendiğinden soba ve baca kaynakları zehirlenmeler ve ulaşımda olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version