Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Letonya’da, Covid-19 aşısı yaptırmayan milletvekilleri oylamalara katılamayacak

Letonya’da, Covid-19 aşısı yaptırmayan milletvekilleri oylamalara katılamayacak


Letonya’da, koronavirüs (Covid-19) aşısı olmayı reddeden milletvekillerine yönelik yaptırım niteliğinde bir karar alındı.
Euronews’un aktardığına göre, Covid-19 aşısı olmamış Letonya milletvekillerinin maaşları askıya alınacak ve artık Meclis çalışmaları ile parlamento oylamalarına katılamayacaklar.
Letonya Parlamentosunda yapılan oylama sonucu, 100 milletvekilinden 62’sinin onayı ile alınan karar, 15 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek.

Bu tarihten itibaren meclis çalışmalarına ve seçimlere dahil olmak isteyen Letonyalı milletvekillerinin, QR kodu veya daha önceden Covid-19 enfeksiyonu tedavisi gördüğüne dair kanıt göstermesi gerekecek.
ÜLKE GENELİNDE KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ YENİDEN ARTIRILDI

Letonya’da, 21 Ekim tarihinden itibaren kafe, restaurant ve mağazaların yanı sıra kültür ve eğlence merkezleri de kapatıldı.
Öte yandan 20:00 ile 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı da getirildi.
Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan bu kısıtlamalar ülkede hâlâ devam ediyor.
1,9 milyonluk nüfusa sahip olan Letonya’da, iki doz Covid-19 aşısı alan kişilerin oranı yüzde 53,6 olarak tespit edildi.
Koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana 236 bin 765 Covid-19 enfeksiyonu tespit edilen Letonya’da ve 3 bin 646 kişinin öldüğü bildirildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version