Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Koronavirüs vakaları arttı: Hollanda kısmi karantina uygulamasına yeniden başladı

Koronavirüs vakaları arttı: Hollanda kısmi karantina uygulamasına yeniden başladı


Hollanda hükümeti, covid-19 vakalarındaki artışı durdurmak amacıyla kısmı karantina uygulamasına yeniden başlama kararı aldı.
Hollanda Başbakanı Mark Rutte “can sıkıcı haberlerim var” diyerek alınan yeni önlemleri açıkladı.
Yarından itibaren geçerli olacak kurallara göre, sabah erken saatte açılan kafe restaurant ve marketler her akşam 20.00’de kapanacak. Diğer mağazalar ve kuaförler ise saat 18.00’e kadar açık kalacak.

OKULLAR VE KÜLTÜR SEKTÖRLERİ AÇIK KALACAK
3 hafta devam etmesi planlanan kısmi karantina uygulaması süresince, insanlar mümkün olduğunca evden çalışmaya teşvik edilecek ve önümüzdeki haftalarda spor müsabakalarında seyircilere izin verilmeyecek.
Covid-19 salgınına karşı uygulanan yeni önlemler, eğitim ve kültür sektörlerini kapsamayacak. Okullar, tiyatrolar ve sinemalar “maske zorunluluğu” şartıyla açık kalacak.
NEGATİF TEST SONUCU ETKİNLİK GİRİŞLERİNDE GEÇERLİ OLMAYACAK
Aşı olmayı reddedenler ise yarından itibaren 2G kuralına takılacak.
Bu kural gereği, düğünler dahil olmak üzere tüm etkinliklere yalnızca QR kodu olanlar veya daha önce Covid-19 tedavisi gördüğüne dair kanıt gösteren kişiler girebilecek.
16 BİN 300 COVİD-19 ENFEKSİYONU
Hollanda’da, Eylül ayı sonlarında Covid-19 salgınına karşı getirilen kısıtlamaların kaldırılmasıyla enfeksiyon sayıları hızla arttı.
Dün yapılan açıklamaya göre, Hollanda nüfusunun yaklaşık yüzde 85’nin aşılanmasına rağmen 24 saatte 16 bin 300 civarında Covid-19 vakası tespit edildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version