Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’nun gündeme taşıdığı TRT payı faturalardan kaldırıldı

Kılıçdaroğlu'nun gündeme taşıdığı TRT payı faturalardan kaldırıldı


Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT payı ve Enerji Fonu ile ilgili aldığı yeni kararı açıkladı. Faturalardan kesinti yapılmayacağını söyleyen Erdoğan’ın sözleri 27 Ekim’de Kış Fonu üzerine açıklama yapan Kılıçdaroğlu’nun çağrısını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı konuşmada alınan yeni kararları açıklarken “Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini kaldırma kararı aldık.” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, enerji piyasasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Erdoğan, “Avrupa’da doğalgaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden 1100 dolar, hatta günlük piyasada 1500 dolar seviyesine kadar çıktı. Buna karşılık biz ülkemizdeki vatandaşlarımızın konutlarda tükettiği doğalgazı halen yaklaşık 150 dolardan veriyoruz. Rakamlar çok açık net ortada. Alış fiyatımıza göre baktığımızdaysa doğalgazı hanehalkına yüzde 70 indirimle vererek 50 milyar liralık sübvansiyon yaptığımızı söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

“TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık”

 

“Ülkemizin bu yıl yüzde 8 artış gösteren elektrik talebini herhangi bir sıkıntıya meydan vermeden karşıladık” diyen Erdoğan, elektrik faturalarında da düzenlemeye gittiklerini vurguladı.

 

Erdoğan, “TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık. Finans tarafındaki dalgalanmaların üretim ve ihracatı artırarak cari açığı düşürdükçe durulacağına inanıyoruz” dedi. 

 

Erdoğan’nın bu açıklaması uzun zamandır muhalefetin gündeme getirdiği bir konuydu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 27 Ekim’de yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, “Elektrik faturalarındaki KDV’yi kış boyunca kaldır. Sadece TRT payının kaldırılması bile yüzde 20 indirime yol açacak” demişti.

 

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sosyal medya hesabından “Kılıçdaroğlu söyledi. Elektrik faturalarında TRT payı kaldırıldı. Vatandaş rahatladı…” diyerek belge paylaşımı yaptı.

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version