Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kerestecioğlu, Soylu’ya kadın cinayetleri üzerinden yüklendi

Kerestecioğlu, Soylu’ya kadın cinayetleri üzerinden yüklendi


ANKARA – Plan ve Bütçe komisyonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya katledilen kadınlar üzerinden yüklenen HDP’li Filiz Kerestecioğlu, “O kadar güçlüsünüz ki artık yolda yürürken samuray kılıcıyla öldürülebiliyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.

Meclis Plan ve Bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçe görüşmeleri sürüyor. AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’da Kürt, Türk, Zaza’nın hep birlikte yaşadığını ve tüm kesimlerin duygularını bilen biri olduğunu söyleyerek, Turancılık savunması yaptı. Aydemir, “Türk Devletleri Teşkilatı gibi bir yapı oluşturuluyor ve bunun lideri sayın Cumhurbaşkanımız” sözlerini CHP Trabzon Milletvekili “Ağlayacağız ya” sözleriyle tiye aldı.

Kılıçdaroğlu’na linç girişiminin hiç kimse tarafından onaylanmadığını belirten Aydemir, Kılçdaroğlu’nun tezkereye “evet” diyenleri vatan hainliğiyle suçladığı eleştirisinde bulundu. Aydemir’in açıklamasına CHP’li Orhan Sümer, “Cumhurbaşkanı her gün söylüyor” diye yanıt verdi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜNÜ SAVUNDU, SORUYU YANITLAYAMADI

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ı savunan Aydemir’e CHP Grup Başkanvekili “Niye PTT yönetiminde” sorularını yöneltti. Aydemir ise “O buranın suali değil” demekle yetindi.

Aydemir ile Özkoç arasında geçen diyaloga İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da “Terbiyesiz adam! Dedikoducu” sözleriyle sataştı. AKP’li Aydemir önce Bakan Soylu’ya “Değerli Bakanım…” derken Özkoç’a da “Hayır ama burada faul yapıyorsunuz bu doğru tavır değil Engin Bey” dedi. Soylu, sözlü saldırısını “Kasetleri iyi biliyorsunuz” diye sürdürdü. Özkoç’ta, “Oradan kafa sallayarak, tehdit etme senden korkan Allah’ın kulu yok” şeklinde karşılık verdi.

CHP VE HDP’DEN ‘AMİN’ SESLERİ

Belediyeler üzerinden HDP’yi hedef almaya kalkan AKP’li Aydemir’e yanıt HDP komisyon üyesi Garo Paylan’dan geldi. Paylan, “Bizi var eden millet, seni var eden FETÖ’dür” dedi. AKP’li Aydemir’in “FETÖ’yle eskiden ya da şimdi ya da o süreçte içerisinde kimin irtibatı varsa Allah milyar kere belasını versin” sözlerine CHP ve HDP sıralarından “Amin” sözleriyle ve alkışlarla karşılık verildi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye saygı duyduğunu kaydeden Aydemir’e karşılık veren Özkoç, “Ben sayın Devlet Bahçeli’ye saygı duyuyorum. Bahçeli’nin (Erdoğan’ı kastederek) ‘Bu adamdan cumhurbaşkanı olmaz’ demesine de saygı duyuyoruz” dedi. Aydemir, geçmişi hatırlamak istemeyerek, “Siz bırakın geldiğimiz noktaya bakacaksınız” sözlerini sarf etti.

BEKAROĞLU: NİYE HUKUKUN İŞİNİ ENGELLİYORSUNUZ?

Söz alan CHP’li Mehmet Bekaroğlu, Soylu’ya “Siz niye hukukun, yargının işini engelliyorsunuz” diye sordu. Bekaroğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 45 tan yolsuzluk dosyası size gelmiş. Dosyalar size gelmiştir, hepsini sümenaltı etmişsiniz. Böyle bir şey var mı? Bu insanlar yargıya nasıl çıkacaklar? Siz yargı mısınız? ‘yetkim var’ diyorsunuz değil mi?” dedi. Bakan Soylu da, “Yetkim var, demiyorum” diyerek, inkar etti.

SADECE EKİM’DE 22 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Söz alan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Bakan Süleyman Soylu ile birlikte çok sayıda kolluk kuvvetinin içeride bulunmasını eleştirdi. “Bu kadar kolluk gücü insan etrafında olunca herhalde insanın havası bir farklı oluyor” diyen Kerestecioğlu, “Çok güçlü olduğunuzu düşünüyorsunuz ancak gücünüz sadece Ekim 2021’de 22 kadın ve 2 çocuğun erkek şiddeti nedeniyle ölmesine, 9 kadının cinsel saldırıya maruz kalmasını engellemiyor. Ocak’tan Ekim’e tam 256 kadın erkek şiddetiyle öldü ve bunu önleyemediniz. Bugün de maalesef Kocaeli’de Ayşegül’ü kaybettik. Önleyici herhangi bir tedbir yok ama siz güçlüsünüz. O kadar güçlüsünüz ki artık yolda yürürken samuray kılıcıyla öldürülebiliyoruz. Neden? Çünkü silah veya kesici alet almak her geçen gün yönetmeliklerle daha kolaylaşıyor. Gücünüz var ama belli ki kullanma ilkeniz suçla mücadeleyle değil” dedi.

‘KADES UYGULAMASI’

KADES uygulamasında Kürtçe olmamasını eleştiren Kerestecioğlu, “Ayrıştırmanın, kutuplaştırmanın, bölücülüğün alası var. Boğaziçi direnişine katılan LGBTİ+ öğrencilerine ‘sapık’ deyip, kamu görevlisi olduğunuzu unutup, nefret suçu işlediniz. Ayrımcılığın yüzü gibisiniz; ‘Barınamıyoruz Eylemleri’ yapan öğrencileri, Emniyet Genel Müdürlüğü Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu’nda terör örgütü üyesi ilan etmişsiniz. Ütelik bir de ‘Beni çok seven LGBTİ üyesi’ diye ironi yapmışsınız. Halbuki asıl ironik olan Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu’nda sizin konuşuyor olmanız” ifadelerini kullandı.

‘GÜCÜNÜZÜN KUVVETİ VAR, KOLLUK, MESELA MUSA…’

“Tabi bir de gücünüzün kuvveti var, kolluk” diyerek, sözlerini sürdüren Kerestecioğlu, devamla şöyle konuştu: “Mesela Uzman Çavuş Musa Orhan. Tecavüz ederken kendisine hiçbir şey olmayacağından çok emindi çünkü bunu daha öncede yapmıştı ve cezasız kalmıştı. Şimdilerde tutuksuz ama nitelikli cinsel saldırıdan yargılanıyor. Van’da görevli uzman çavuş Talip K. Lise öğrencisi 2 çocuğa cinsel istismardan tutuklandı. Derik’te bir polis on iki yaşındaki çocuğu taciz etti. Hakkari’de polis ve askerinde bildiği koruculardan oluşan, kadınları uyuşturucu maddelerle bayıltarak, tecavüz edip, çektikleri videolarla şantaj yapıldığı iddia edilen çete hakkında vahim iddialar var.”

SOYLU: AYIP EDİYORSUNUZ

Bakan Soylu ise “Ayıp ediyorsunuz” diye karşılık verdi.  Kerestecioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Yalan söylüyorsunuz diyebilirsiniz çünkü bütün vekillerden sonra onu söylediniz. Öyle yapıyorsunuz, yapın. Dün biz kadın Meclisi’mizle Hakkari’deydik, siz onların değil kolluk gücünüzle bizim karşımızdaydınız. Ama rica ediyorum, bu arada kendilerine söylerseniz- bir dolu kamerayla çektikleri bizim görüntülerimizi yollasınlar bir zahmet çünkü gazeteciler itilip, kakılmaktan yeterince video çekemiyorlar. Bunun sebebi sizin cezasızlık politikalarınız duyulan güven.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version