Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kemal Kılıçdaroğlu: İktidar, halkı bile isteye fakirleştiriyor

Kemal Kılıçdaroğlu: Ülkemizde ‘helalleşmeye’ ihtiyaç var, yolculuğa çıkıyorum


Kemal Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP rejiminin halkı bilerek ve isteyerek yoksullaştırdığını söyledi. Yaşanan ekonomik krizle ilgili sosyal medya hesabından görüntülü paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, “Bu fakirleştirme süreci kabul edilebilir bir şey değildir. Sırf ‘nasıl olsa iktidar buradan oy kaybediyor’ diye arkama yaslanıp olup biteni izleyemem. Oy değildir mesele, çocuklarımızdır. Hiç bir çocuğumuzun yatağa aç girmemesidir. İşte bu yüzden bu organize kötülükle mücadele edeceğim, kavga edeceğiz.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

  • “Konuşmamız gereken önemli bazı meseleler var. Derin bir ekonomik bir krizin içindeyiz. Gidiyoruz hep beraber bir kıyamete. Ancak kanımca, halkımız gerçekte olup biteni henüz tam olarak idrak etmiş değil. Sizden ricam tüm önyargılarınızı bir kaç dakikalığına bir kenara bırakmanız ve beni kulağınızla değil, kalpten dinlemenizdir. Dinleyin çünkü yoksulluğumuzu yaşatılan derin yoksulluğu konuşmamız lazım.”
  • “Bu topraklar yoksulluğa hiç yabancı olmadı maalesef. Yeni bir şey değil ki bizlerin yoksulluğu. Hükümetler geldi gitti yıllar boyu, ne muktedirler gördü bu topraklar ama kaderimiz hiç değişmedi. Bu topraklarda hiç bitmedi bir dilim kuru ekmeğin kavgası. Bu fukaralığı, bu kuru ekmek kavgasını bitiremiyorsam, ne yapayım ben iktidarı. Ben milletimle helalleşme aşamasına geçmiş bir siyasetçiyim. Benim öyle stratejilerle falan işim olmaz.”
  • “Türkiye tarihinde ilk defa, bu saray iktidarı bilerek ve isteyerek halkımızı fakirleştiriyor. İnsanların emeğini daha da değersizleştiriyor ve bunu her yerde söylüyor. Emeğimizin değeri ucuzlatıyor, batının dolarına peşkeş çekiliyor. Sarayın vaadi emekçinin sömürüsü. Vaatleri bu. Ben ekonomik büyümeye elbette inanıyorum ama benim için eşit bir gelir dağılımı, fakirleştiren bir büyümeden çok daha önemli. Benim hedefim yoksulluk oranını çok hızlı bir şekilde azaltmak ve sosyal adaleti sağlamak. Ben hem büyümenin hem de daha fazla eşitliğin mümkün olduğuna inanıyorum.”
  • “Bu fakirleştirme süreci kabul edilebilir bir şey değildir. Sırf ‘nasıl olsa iktidar buradan oy kaybedecek diye arkama yaslanıp olup biteni izleyemem. Oy değildir mesele, çocuklarımızdır. Hiç bir çocuğumuzun yatağa aç girmemesidir. İşte bu yüzden bu organize kötülükle mücadele edeceğim, kavga edeceğiz.”



ÖNCEKİ YAZIFotoğraf karesinden çıkan 157 yıllık masal: Alice Harikalar Diyarında
SONRAKİ YAZI‘Bolluk’ kuyrukları uzuyor; halkın ‘kurtuluş’ savaşı!


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version