Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İYİ Partili Yokuş: Çöktünüz devlete, zehir zıkkım olsun

İYİ Partili Yokuş: Çöktünüz devlete, zehir zıkkım olsun


Meclis Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin nüfus ve diğer kamusal kayıtların kötüye kullanılması kapsamında verdiği önergenin görüşmelerinde AKP ile CHP’li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

İYİ Parti’nin önergesi üzerine söz alan AKP’li İshak Gazel, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ait yolsuzluk belgelerinin cemaat yapısı tarafından servis edildiğini savundu. Gazel, “FETÖ’ye ait AVG isimli bir yazılımla piyasaya servis edildiğini ve TÜGVA’nın bununla da bir alakası olmadığı gayet ortaya çıktı, açıklandı. Bununla alakalı bizim açıklamalarımız, aynı zamanda TÜGVA’nın Genel Başkanının da açıklamaları söz konusudur. Şimdi, ideolojik olarak karşısında oluruz, yanında oluruz yani bugün ben TÜGVA konusunda bir tavır sergilenmesi gerekiyorsa eğer bu tavrın o algı operasyonu yapan etki ajanlarının çıkarmış olduğu yangına odun taşımak değil, TÜGVA’nın yapmış olduğu faaliyetlere destek olmak şeklinde gerçekleşmesi gerektiği kanaatindeyim” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da “TÜGVA nereden türedi? Devletin paralarını yediniz, bir de utanmadan anlatıyorsun. Belediyenin paralarını yediniz, çöktünüz devlete, devletin imkânlarına; zehir zıkkım olsun. Bir de savunuyor ya” sözleriyle tepki gösterdi.

AKP’li Gazel ise TÜGVA’yı “Değil TÜGVA gibi göz bebeği bir organizasyonu, 7 üyeli bir cami derneğinin 7’nci üyesinin abdest alırken sağ ayağına giydiği takunyanın tabanını sizin operasyonunuza kurban verirsek yuf olsun bize” sözleriyle savundu.

Bu açıklamalar ardından Genel Kurul’da tartışma yaşandı.

Tutanaklara yansıyan diyaloglar şöyle:

“Fahrettin Yokuş: Devlete çöktünüz, devlete, zehir zıkkım olsun, yetim hakkı yediniz. Belediyelere çöktünüz, yetim hakkı yediniz.

Turan Aydoğan: TÜGVA ticarethane midir, 2 bin liraya yer kiralıyor, alt kiraya veriyor.

Engin Özkoç: Mahkemeye rağmen orayı işgal eden TÜGVA’lılara millet adına CHP gerektiği gibi tepki vermeye devam edecektir. Milletin hakkını size yedirmeyeceğiz.

İshak Gazel: Konuşmaya girmeden önce Enes Eminoğlu’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Bu konu hakkındaki detayları da konuşmama hazırlık yapmak adına almıştım ve aynı şeyleri de CHP’nin daha önce basına düşen bu iddialarını da kendisine sordum, dedi ki; Böyle bir şey söz konusu değil

Engin Özkoç: Yalan bilgi almışsın.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version