Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da fırtına hızı 129 kilometreye ulaştı, dört kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da fırtına hızı 129 kilometreye ulaştı, dört kişi hayatını kaybetti


Lodos ve fırtına İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok bölgesinde etkili oldu. Tekneler hasar gördü, çatılar uçtu, vapur ve uçak seferleri iptal edildi.İstanbul’da öğleden sonra etkisini artıran fırtınanın hızı saatte 129 kilometreye kadar çıktı. İstanbul Valiliği kentte 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, “AFAD verilerine göre 1’i yabancı uyruklu, 3’ü vatandaşımız olmak üzere maalesef 4 can kaybı yaşanmış; 3’ü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır” ifadelerini kullandı. 

ESENYURT’TA İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerine göre, rüzgarın saatteki hızının en yüksek ölçüldüğü bölge Beylikdüzü oldu. Beylikdüzü radar sahasında rüzgarın hızı saatte 129 kilometreye kadar çıktı. Rüzgarın il genelinde yarın akşam saatlerine kadar etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

Esenyurt ilçesinde bir binanın çatısı fırtına nedeniyle koparak yoldan geçen anne ve çocuğunun üzerine düştü. Yolda yürüyen Elif Şanver ve çocuğu Bağlarçeşme Caddesi ile 1105. Sokak’ın kesişimindeki binanın çatısının altında kaldı.

Şanver, olay yerinde yaşamını yitirdi, çocuğu hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıkları Şanver’in çatının üzerlerine düşeceğini farkederek son anda korumak için çocuğunun üzerine kapandığını anlattı.

Esnayurt Akçaburgaz Mahallesi’nde ise odosun etkisiyle bir binanın dış cephesinden kopan parçanın başına düştüğü Alaattin Çavdar olay yerinde hayatını kaybetti.

Bağcılar’da bir kafenin tentesinin şiddetli rüzgar nedeniyle devrilmesi sonucu yaralanan üç kişi hastaneye kaldırıldı.


Öğle saatlerinden sonra hızını daha da artıran rüzgarın etkisiyle Pendik Amatör Balıkçılar Derneği ve Maltepe Park iskelesinde bağlı teknelerden bazıları zarar gördü. Bağcılar’da inşaatta kullanılan vincin rüzgarın etkisiyle sallanmaya başladığı görüldü.

Avcılar, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Çatalca ve Sultangazi’de de rüzgar bazı ağaçları yerinden söktü, çatılardan kopan parçalar aşağı düştü.

Çamlıca Tepesi’nde bulunan Türk bayrağı da etkili olan fırtına nedeniyle bağlı olduğu direkten koparak uçtu. Polis ekipleri bayrağı muhafaza altına aldı.

Üsküdar Bosna Bulvarı’nda da devrilen ağaç itfaiye ekiplerince kaldırıldı. Beşiktaş’ta tarihi bir ağaç otomobilin üzerine düştü.D-100 karayolu Yenisahra mevkisinde üst geçitten yola sarkan branda sürücülere zor anlar yaşattı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri brandayı kaldırarak trafik akışını normale döndürdü.

UÇAKLAR İNEMEDİ

İstanbul’a iniş yapamayan Türk Hava Yolları’nın (THY) altı uçağı Ankara ve İzmir’deki havalimanlarına yönlendirildi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün uçuşlarda yaşanan aksaklıkların yarın da devam etmesinin beklendiğini duyurdu.


SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Metro İstanbul, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı seferleri hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatıldığını duyurdu. T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı seferlerinin de katener (enerji) teline dış alandan gelen bir cisim kaynaklı yaşanan enerji kesintisi nedeniyle Topkapı-50. Yıl Baştabya istasyonları arasında yapıldığı belirtildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri de Pendik, Yenikapı, Kabataş, Kadıköy’den Yalova, Bursa, Bandırma’ya gerçekleştirilen hızlı arabalı vapur ve deniz otobüsü seferlerinden bazılarını iptal ettiğini duyurdu.

İstanbul Şehir Hatları ise Kabataş-Adalar, Beşiktaş-Kadıköy, İstinye-Çubuklu Arabalı, Beşiktaş-Adalar, Bostancı-Karaköy-Kabataş, Rumelikavağı-Eminönü, Anadolukavağı-Rumelikavağı-Sarıyer arasında hava muhalefeti nedeniyle seferlerin gerçekleştirilemediği bilgisini paylaştı.

İSTANBUL BOĞAZI, ÇİFT YÖNLÜ GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, “İstanbul Boğazı, ağır hava şartları nedeniyle saat 14.30 itibariyle çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.” ifadeleri kullanıldı.

Şiddetli lodos tüm Türkiye genelinde etkili oldu. Fırtına nedeniyle dev dalgalar oluşurken, sahil kıyısındaki dükkanları su bastı, tekneler battı. Zongulda’ta ameliyathane inşaatında çalışan bir işçi ise duvarın altında kalarak hayatını kaybetti.

LODOS TÜM TÜRKİYE’DE ETKİLİ OLDU

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Körfez Su Ürünleri Kooperatifi’nde bağlı bulunan 3’ü ticari, 4’ü özel, toplam 7 tekne, kuvvetli rüzgarla birlikte su alıp battı. Teknelerden 3’ü, sahile çağırılan kurtarıcı ile denizden çıkarıldı. Diğer tekneleri kurtarma çalışmaları sürüyor.

EDREMİT KÖRFEZİ’NDE RÜZGARIN HIZI 90 KİLOMETREYE ULAŞTI

Balıkesir’in Burhaniye ve Edremit’in sahil bölgelerinde de rüzgar etkili oldu. Edremit Körfezi’nde saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle Burhaniye’de bir işletmenin tentesi devrildi, bazı bölgelerde ağaçlar zarar gördü. Sahil bölgelerinde dalgalar oluştu. Dalgalar, kıyıdaki bazı kafelerin bahçelerine de zarar verdi. 

BODRUM’DA DEV DALGALAR OLUŞTU, FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Fırtına; Muğla’nınn Bodrum ilçesinde de etkili oldu. Kentte sabah saatlerinde etkili olan rüzgarın hızı zaman zaman saatte 70 kilometreye ulaştı. Fırtına nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu, karaya vuran dalgaların boyu yer yer 2 metreye ulaştı. Bodrum Kalesi ve Kumbahçe’de bazı iş yerleri zarar gördü. Balıkçı ve yat sahiplerinin liman dışına çıkmamaları konusunda uyarılar yapılırken, Bodrum-Datça feribot seferleri iptal edildi. Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü de Bodrum-Kaş arasında, denizler için fırtına uyarısı yapıldı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version