Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, 5-11 yaş arası çocuklara koronavirüs aşısı yapmaya başladı

İsrail, 5-11 yaş arası çocuklara koronavirüs aşısı yapmaya başladı


Dördüncü dalganın etkilerinin hissedildiği İsrail’de hükümet bugünden itibaren 5 ila 11 yaş arasındaki çocuklara koronavirüs aşısı uygulamaya başladığını açıkladı.
İsrail Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre dördüncü dalgada yaşanan yeni enfeksiyonların büyük bir bölümü çocuklar ve gençler arasında yaşanıyor. 5-11 yaş arası çocuklar aktif vakaların neredeyse yarısını oluşturuyor. Yetkililer, yeni aşı kampanyasının vaka sayılarını düşürmeye yardımcı olacağını ve belki de yeni bir dalgayı önleyeceğini umuyorlar.
İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ebeveynleri çocuklarına aşı yaptırmaya teşvik etmek amacıyla Salı günü 9 yaşındaki oğlu David’e aşı yaptırmak için eşlik etti. Bennett tüm uygun çocukları aşı olmaya çağırdı: “Çocuklarımızı ve aynı zamanda ebeveynleri de koruyor” dedi.

 
Serbest Görüş:
dAlmanya’da Covid-19 aşısının zorunlu hâle getirilmesi gündemde
dAlman Sağlık Bakanı: BioNTech aşısı ‘Mercedes’ ise, Moderna ‘Rolls-Royce’dur.

Prime Minister Naftali Bennett accompanied his son David as he received the first dose of the coronavirus vaccine today.
“I call on all Israeli parents to come and have their children vaccinated. It is safe and it safeguards our children.”https://t.co/aiFv5ylXhr pic.twitter.com/NRAQ1NcFSh
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) November 23, 2021

9 milyondan fazla nüfusa sahip olan İsrail’de, pandeminin başlangıcından bu yana 1,3 milyondan fazla enfeksiyon ve 8,100’den fazla ölüm yaşadı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version