Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Erdoğan’ın ‘faiz’ konuşmasını alkışlamadı

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Erdoğan’ın ‘faiz’ konuşmasını alkışlamadı


AKP’nin bugünkü grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik gelişmelere değinirken üstü kapalı şekilde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı eleştirdi. “Faizi savunanla beraber olmam olamam” diyen Erdoğan’ın konuşmasını salondaki bütün milletvekilleri alkışlarken, Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’ın Erdoğan’ı alkışlamadığı görüldü

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam.  Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız.”

ELVAN NE DEMİŞTİ?

TL’de sert değer kaybı devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan dün “Enflasyon cephesindeyse, maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Hedeflediğimiz büyümeyi sürekli kılmanın ön koşulu fiyat istikrarından geçiyor.” açıklaması yapmıştı. Elvan şunları söylemişti:

“Her bir kurumun, kendi görev alanı kapsamında üzerine düşeni yerine getirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Biz Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir biçimde gösteriyoruz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version