Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan: Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan: Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz


Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, enflasyonda maalesef arzuladıkları seviyede olmadıklarını anlattı. İstanbul’da 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde konuşan Elvan, “Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Enflasyonla mücadelede son derece dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.” dedi.

Elvan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Güçlü kamu maliyesi, makroekonomik istikrarın en önemli dayanaklarından biri olmaya devam edecektir. Enflasyon cephesindeyse, maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Küresel konjonktür ve yurt içi görünüm, enflasyonla mücadelede son derece dikkatli olmamız gerektiğini ortaya koyuyor.
  • Karşımızdaki enflasyonun; arz ve talep kaynaklı sebeplerinin yanında, fiyatlama davranışları ve bekleyişler kanalıyla da bozulan bir yapısı var.
  • Ülkemizin potansiyelini ve dinamizmini dikkate aldığımızda sermaye piyasaları tarafında atılması gereken adımlar olduğunu düşünüyorum.
  • Salgının en kötü dönemlerini geride bırakmış olabiliriz ancak son gelişmeler bir süre daha salgınla yaşamak durumunda olacağımızı gösteriyor, böyle bir dönemde başarılı bir performans gösterdik. Salgın sürecinde uyguladığımız kamu maliye politikaları gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere göre Türkiye ekonomisini pozitif ayrıştırmıştır.
  • Her bir kurumun, kendi görev alanı kapsamında üzerine düşeni yerine getirmesi önemli. Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir.



ÖNCEKİ YAZIYemeksepeti’ne siber saldırı; fidye istendi, veri ihlali yok
SONRAKİ YAZIMHP lideri Bahçeli: Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version