Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Halkın yüzde 95’i ‘ülkede hayat pahalılığı var’ dedi

Halkın yüzde 95’i ‘ülkede hayat pahalılığı var’ dedi


Metropoll Araştırma Şirketi tarafından Ekim ayı Türkiye’nin Nabzı araştırmasının pahalılığıyla ilgili kısmını açıkladı. Şirketin CEO’su Özer Sancar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, halkın yüzde 37’si ülkedeki hayat pahalılığının dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirtti. Yüzde 35’li bir kesim ise hayat pahalılığı sebebiyle zorlandığını ifade etti. Yüzde 22’lik kesim ‘zorlandığını ama dayanılmayacak’ gibi olmadığını ifade ederken yüzde 5’lik bir azınlık ise hayat pahalılığının olmadığını söyledi.

AKP’li seçmenin yüzde 12,6’si hayat pahalılığının dayanılmaz boyutlarda olduğunu, yüzde 33,9’u ise zorlandığını belirtti. ‘Zorlanıyoruz ama dayanılmayacak gibi değil’ diyenlerin oranı AKP’de yüzde 38.9 oldu. AKP’li yüzde 13,7’ lik bir kesim ise hayat pahalılığı olmadığını ifade etti. Hayat pahalılığı yok diyenlerin oranı MHP’de de yüzde 17,7 oldu.

Seçmenlerin %72’si hayat pahalılığından çok zorlanıyor pic.twitter.com/hI3vhb4gzD

— Ozer Sencar (@ozersencar1) November 2, 2021

‘Hayat pahalılığı dayanılmaz boyutlara’ ulaştı diyenlerin oranı CHP’de yüzde 57.5, İYİ Parti’de yüzde 50, HDP’de yüzde 59.1, MHP’de yüzde 12,5 oldu. Çok zorlanıyoruz diyenlerin oranı AKP’de yüzde 33.9, CHP’de yüzde 34.5, İYİ Parti’de yüzde 40.2, HDP’de yüzde 29.2, MHP’de yüzde 27.1 oldu. MHP’de ‘zorlanıyorum ama dayanılmaz’ diyenlerin oranı ise yüzde 41.7 oldu.

Serbest Görüş:

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version