Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Halkın yüzde 85’i hayat pahalılığının devam edeceğini düşünüyor

Patates, soğan ve benzin derken şimdi de yağ kuyruğu


Halkın yüzde 85’i hayat pahalılığının devam edeceğini düşünüyor. Pahalılığın bu seviyede kalacağını söyleyenlerin oranı yüzde 6.5, düşeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 6 oldu.
Metropoll Araştırma Şirketi tarafından yapılan araştırmada, halkın iktidarın ekonomiyi düzelteceğine yönelik ümitlerinin yok olduğunu ortaya koydu. halkın yüzde 37’si ülkedeki hayat pahalılığının dayanılmaz boyutlara ulaştığını, yüzde 35’li bir kesim ise hayat pahalılığı sebebiyle zorlandığını ifade etti. Yüzde 22’lik kesim ‘zorlandığını ama dayanılmayacak’ gibi olmadığını ifade ederken yüzde 5’lik bir azınlık ise hayat pahalılığının olmadığını söyledi.

Seçmenlerin %85’ hayat pahalılığının devam edeceğini düşünüyor. Siyaset çözüm üretme sanatıdır. Kibar olmayan bir kelam: keskin zeka keramete … attırır. pic.twitter.com/cnlvJIbXyL
— Ozer Sencar (@ozersencar1) November 3, 2021

İKTİDARIN KENDİ SEÇMENİ DE ÜMİDİNİ KESTİ
Hayat pahalılığının devam edeceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 85 oldu. Hayat pahalılığının artacağını söyleyen AKP’li seçmen oranı yüzde 65,2 oldu. Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP’de ise bu oran yüzde 64.9 oldu. Pahalılığın devam edeceğini söyleyenlerin oranı CHP’de yüzde 95.7, İYİ Parti’de yüzde 95, HDP’de yüzde 97.4 oldu.
Pahalılığının düşeceğini söyleyen AKP’li oranı yüzde 14,5 oldu. Bu oran MHP’de ise yüzde 15,5 olarak belirlendi.
AKP’li seçmenin yüzde 12,6’si hayat pahalılığının dayanılmaz boyutlarda olduğunu, yüzde 33,9’u ise zorlandığını belirtti. ‘Zorlanıyoruz ama dayanılmayacak gibi değil’ diyenlerin oranı AKP’de yüzde 38.9 oldu. AKP’li yüzde 13,7’ lik bir kesim ise hayat pahalılığı olmadığını ifade etti. Hayat pahalılığı yok diyenlerin oranı MHP’de de yüzde 17,7 oldu


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version