Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi arasında ‘Rus uçağı’ krizi: ‘Düşürdük’ haberini Cumhurbaşkanlığı yaptırmış

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi arasında ‘Rus uçağı’ krizi: ‘Düşürdük’ haberini Cumhurbaşkanlığı yaptırmış


AKP’den koparak kendi partilerini kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ile eski Hazine’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi arasında, 2015 yılında Türkiye hava sahasını işgal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus uçağıyla ilgili kriz çıktı.

Tartışmanın fitilini ise DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Halk TV’de katıldığı programda sarf ettiği, “Hatırlayın Rus uçağını düşürme olayını. Rusya o günlerde ciddi düşmandı. Uçağı düşürme talimatını kim verdi yarışı oldu başbakan ile cumhurbaşkanı arasında. Sen versin, ben verdim. Uçağı düşürmek kahramanlık ya” şeklindeki ifadeleri ateşledi.

Gelecek Partisi’nden iki isim Babacan’a cevap verdi. Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün’ün Babacan’a verdiği yanıtta, düşürülen uçağa ilişkin dikkat çekici detaylara da yer verildi. Twitter hesabından,“Sn Babacan’ın Halk TV yayınında üzülerek dinlediğim ifadelerini iyi niyetimi koruyarak bilgi eksikliği olarak görüyor ve süreci bir kez daha anlatmak istiyorum” diyen Sema Silkin Ün’ün mesajları şöyle:

“-2 Askerimiz 2012’de Suriye rejimince şehit edilince Başbakan Erdoğan ANGAJMAN kuralları yayınladı. Uyarılara rağmen ihlal gerçekleştiren uçakları vurma emri verildi Hava Kuvvetleri’ne. 2015 yılında bölgeye Rusya dahil olunca konu Rus tarafına hatırlatıldı.

DAVUTOĞLU AKAR’A ‘BİZİ DÜŞÜRDÜK DEMEYİN’ DEMİŞ

-Peki o gün ne yaşandı
Akar Davutoğlu’nu aradı. Rus uçağını düşürdük dedi
Davutoğlu’nun yanıtı şu oldu
“Rus uçağı demeyin
Biz düşürdük demeyin
Kimliği belirsiz bir uçak sınır ihlali nedeniyle düşürülmüştür deyin
Rusya da Türkiye de büyük devlettir. Biz aramızda bunu konuşalım”

Peki o gün ne yaşandı
Akar Davutoğlu’nu aradı. Rus uçağını düşürdük dedi
Davutoğlu’nun yanıtı şu oldu
“Rus uçağı demeyin
Biz düşürdük demeyin
Kimliği belirsiz bir uçak sınır ihlali nedeniyle düşürülmüştür deyin
Rusya da Türkiye de büyük devlettir. Biz aramızda bunu konuşalım”

— Sema Silkin Ün (@SemaSilkin) October 30, 2021

‘RUS UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ’ HABERİNİ CUMHURBAŞKANLIĞI YAPTIRMIŞ

-Bu konuşmanın 10 dakika sonrasında talimatının kimlerce verildiği meçhul olan “Rus uçağı düşürüldü” açıklaması Cumhurbaşkanlığı’ndan yapıldı. Davutoğlu tekrar Akar’ı aradı ve “bu açıklama verdiğim talimata rağmen nasıl yapıldı derhal çekilsin” dedi. GK Başkanı Başbakan’a kendisinin de şaşırdığını kendilerinin talimatını Cumhurbaşkanlığı’na ilettiğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan

PİLOT SABOTAJI HABERLERİ ÇIKINCA DAVUTOĞLU ASKERE SAHİP ÇIKMIŞ

-Açıklama geri çekildi ama o 10 dakikada tüm dünya ajansları geçmişti artık haberi. Ek bilgi olsun bu da. Bayırbucak Türkmenlerini bombalamak için sınırımızda manevra yapan uçaklardı o uçaklar. Ertesi gün pilot sabotajı mı haberleri çıkınca Sn Akar Davutoğlu’na “eğer bu doğal hakkını yerine getirdiği için bir askeri cezalandırırsak bir daha hiç bir TSK mensubuna görevini yaptıramayız, sınır güvenliğimiz de kalmaz” der.

Açıklama geri çekildi ama o 10 dakikada tüm dünya ajansları geçmişti artık haberi.
Ek bilgi olsun bu da. Bayırbucak Türkmenlerini bombalamak için sınırımızda manevra yapan uçaklardı o uçaklar.

— Sema Silkin Ün (@SemaSilkin) October 30, 2021

-Davutoğlu devlet adamlığı görevini yerine getirmiş ve görev yapamaz hale gelme ihtimali olan askerine sahip çıkmıştır. Uçağın vurulması genel bir sınır güvenliği, ANGAJMAN kurallarını uygulama konusudur. Türkiye’nin sınırlarını korumak bir hükümetin asli görevidir.”

‘YAKIŞTIRAMADIK, ÇOK YAZIK ÇOK’

Babacan’a tepki gösteren bir diğer isim ise Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı oldu. Başçı, “Rus uçağının düşürüldüğü gün de ve sonrasında da olay günlerce konuşuldu. Siz de içindeydiniz. Ne oldu da “Uçağı sen düşürdün ben düşürdüm” seviyesine geldiniz. Bu sözleri yakıştıramadık, çok yazık çok” dedi.

Serbest Görüş:

 

Rus uçağının düşürüldüğü gün de ve sonrasında da olay günlerce konuşuldu. Siz de içindeydiniz. Ne oldu da “Uçağı sen düşürdün ben düşürdüm” seviyesine geldiniz. Bu sözleri yakıştıramadık, çok yazık çok.pic.twitter.com/eRiy5MZDxr

— Abdullah Başcı (@abdullahbasci) October 30, 2021

24 Kasım 2015’te Suriye’den Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus uçağı Türkiye-Rusya ilişkilerini bozmuştu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version